Dupa ghinionul incredibil de la NUrburgring, Kimi Raikkonen a fost rasplatit de Zeita Fortuna, care i-a intins o mana de ajutor la Grand Prix-ul Canadei. Finlandezul si-a trecut in cont al treilea succes din 2005, astfel ca s-a apropiat consistent de

Dupa ghinionul incredibil de la NUrburgring, Kimi Raikkonen a fost rasplatit de Zeita Fortuna, care i-a intins o mana de ajutor la Grand Prix-ul Canadei. Finlandezul si-a trecut in cont al treilea succes din 2005, astfel ca s-a apropiat consistent de Fernando Alonso, liderul campionatului. in urma cu doua saptamani, pilotul de la McLaren a fost obligat sa abandoneze, din cauza ruperii suspensiei tocmai cand intrase in ultimul tur. Acum Raikkonen a facut o cursa impecabila, a profitat de orice conjunctura ivita, a fost ocrotit de sansa, iar in ultimele 13 tururi a rezistat atacurilor venite din partea lui Michael Schumacher si a castigat pentru prima data la Montreal. Pentru germanul de la Ferrari a fost cel de-al doilea podium al sezonului, dupa cel de la Imola, in timp ce treapta a treia a clasamentului a fost ocupata de Barrichello. Brazilianul este supermultumit cu bronzul, dupa ce a luat startul de pe linia standurilor ca urmare a faptului ca a ratat calificarile.

Abandonuri  in serie

Primul iesit din competitie a fost Fisichella, tradat de monopostul Renault. Alonso a lovit unul din zidurile circuitului si suspensia i-a fost afectata. Plecat din "pole", Button a scapat si el monopostul BAR de sub control. si pentru a avea un careu de asi, Montoya a comis o greseala de incepator. Intrat la boxe pentru realimentare, columbianul nu a observat becurile rosii care interziceau iesirea!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.