Declaratia socanta a lui Florence Aubenas despre faptul ca nu a impartit in captivitate aceeasi celula cu Marie-Jeanne, Sorin si Ovidiu i-a luat serios prin surprindere pe ziaristii romani. Ei nu pot sa-si explice de ce refuza sa recunoasca acest luc
Declaratia socanta a lui Florence Aubenas despre faptul ca nu a impartit in captivitate aceeasi celula cu Marie-Jeanne, Sorin si Ovidiu i-a luat serios prin surprindere pe ziaristii romani. Ei nu pot sa-si explice de ce refuza sa recunoasca acest lucru.
Jurnalista si cameramanul de la Prima TV au declarat, ieri, ca se abtin de la orice fel de comentarii pana cand ziarista de la "Liberation" va sustine o conferinta de presa la Paris. Cu toate ca acestia au spus duminica despre Florence ca le-a fost colega de suferinta, la sosirea in Franta, ziarista a negat ca ar fi fost detinuta impreuna cu alte persoane. "Noi nu stim ce s-a intamplat acolo", a precizat Marie-Jeanne Ion, adaugand ca este mai bine sa astepte declaratiile publice ale ziaristei franceze pentru a vedea de ce aceasta a afirmat ca nu a stat la beci cu ostaticii romani. La randul sau, Miscoci a pus declaratia lui Aubenas pe seama faptului ca aceasta nu stia ca ei au fost eliberati. Mai mult decat atat, cameramanul spune ca toti facusera o intelegere, adica sa nu vorbeasca cu presa pana cand nu vor scapa cu totii cu viata. Cei trei ziaristi romani confirmasera, duminica la pranz, dupa aflarea vestii despre eliberarea lui Florence Aubenas, faptul ca in beciul in care au fost tinuti ostatici in Irak s-au aflat si ziarista franceza si ghidul ei, oferind mai multe detalii in acest sens. Iesirea in fata presei, azi, la Paris, a lui Florence Aubenas este asteptata cu sufletul la gura. Femeia va povesti ce i s-a intamplat in cele 157 de zile de captivitate si suntem curiosi daca va pomeni ceva despre romanii care pretind ca i-au fost alaturi o luna si jumatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.