Comisia paritara a partenerilor sociali, impreuna cu reprezentantii Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei s-au intalnit marti pentru a relua negocierile privind modificarea Codului muncii. Discutiile au vizat punctele aflate in diver
Comisia paritara a partenerilor sociali, impreuna cu reprezentantii Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei s-au intalnit marti pentru a relua negocierile privind modificarea Codului muncii. Discutiile au vizat punctele aflate in divergenta, ministrul Muncii apreciind ca negocierile vor ajunge in aceste zile la un consens, sindicatele si patronatele urmand sa semneze forma finala a propunerilor de modificare a Codului muncii. Potrivit ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, proiectul de modificare a Codului muncii va fi aprobat de Guvern prin ordonanta de urgenta pana la sfarsitul acestei luni, astfel incat noile reglementari in domeniul muncii sa fie aplicabile de la 1 iulie 2005.
Reprezentantii MMSSF apreciaza ca modificarile aduse Codului muncii vor flexibiliza piata muncii, principalele propuneri vizand imbunatatirea reglementarilor referitoare la contractul individual de munca pe perioada nedeterminata, dar si cel pe perioada determinata, criteriile de formare profesionala, precum si negocierea contractelor colective de munca la nivel de ramura sau intreprindere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.