Sahtior Donetk, echipa antrenata de tehnicianul roman Mircea Lucescu, este noua campioana a Ucrainei cu o etapa inainte de final, dupa victoria obtinuta in deplasare, 3-1 in fata celor de la Cernomoret Odessa. Golurile "minerilor" au fost inscrise de
Sahtior Donetk, echipa antrenata de tehnicianul roman Mircea Lucescu, este noua campioana a Ucrainei cu o etapa inainte de final, dupa victoria obtinuta in deplasare, 3-1 in fata celor de la Cernomoret Odessa. Golurile "minerilor" au fost inscrise de Timosciuk (24), Matuzalem (76) si Belik (90), respectiv Kosirin (72). intr-o alta partida din etapa a 29-a, Dinamo Kiev s-a impus cu 3-0 in meciul cu Zakarpatia Ujgorod, primul punct fiind reusit de Cernat (23). in clasament, inaintea ultimei etape, care programeaza derby-ul sahtior - Dinamo Kiev, pe primul loc se afla sahtior, cu 77 puncte - virtual campioana, urmata de Dinamo Kiev, cu 73 puncte.
"Meciul a fost foarte dificil pentru noi, deoarece trebuia sa castigam, iar acest lucru ne-a facut sa fim tensionati. Am avut cateva ocazii de gol in prima repriza, iar la prima reusita am avut noroc, mingea ricosand in poarta la lovitura libera a lui Timosciuk. Am jucat apoi relaxat, fiind multumiti cu rezultatul, stiind si ca formatia din Odessa va risca ultimele minute, fapt care s-a si intamplat. Victoria aceasta ne-a adus titlul, dar fiecare meci este important pentru noi, iar jocul din ultima etapa cu Dinamo Kiev va fi la fel de important. Trebuie sa demonstram de ce suntem campioni. Oricum, vom avea satisfactia sa ridicam trofeul exact in fata jucatorilor lui Dinamo. Deja ne gandim la Liga Campionilor", a declarat Mircea Lucescu, care va incasa o prima de 300.000 $ pentru victoria din liga ucraineana.
Duminica seara, Rat si Barcauan au fost titulari. Stoican l-a inlocuit spre final pe Razvan, in timp ce Marica nu a evoluat, fiind suspendat dupa cartonasul rosu primit in finala Cupei.
Dupa ce patronul Rinat Ahmetov i-a rasplatit anul trecut cu cate 25.000 $ pentru castigarea Supercupei, bonusul promis de data aceasta este de cate 100.000 $. Dupa victoria de la Odessa, jucatorii au fost primiti regeste la Donetk, mii de fani omagiindu-i pe campioni. A fost noaptea "minerilor de aur".
sahtior va evolua in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, in timp ce vicecampioana Dinamo Kiev va intra in competitie in turul doi preliminar.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.