"Romanul Sperante al lui Gherasim Tic surprinde prin curajul cu care autorul evoca anii '50 - '60. Sunt suferinte indurate, care e bine sa nu fie uitate. Este o perioada trista, cand sentintele erau hotarate inainte ca inculpatii sa ajunga in sala de
"Romanul Sperante al lui Gherasim Tic surprinde prin curajul cu care autorul evoca anii '50 - '60. Sunt suferinte indurate, care e bine sa nu fie uitate. Este o perioada trista, cand sentintele erau hotarate inainte ca inculpatii sa ajunga in sala de judecata, cand unele mame incercau sa-si propulseze fetele in "lumea buna", prin casnicii aranjate, cand studentii erau exmatriculati fiindca isi permiteau sa citeasca "Flori de mucigai" de Tudor Arghezi. Romanul e o radiografie minutioasa, cutremuratoare a unei epoci in care incultura, impostura, aroganta noii clase politice erau ridicate la rang de lege. Vreau sa-l recomand tinerilor si pentru sentimentul de iubire care e superb prezentat. "Sperante" este o lucrare impresionanta si nu plictiseste; in ciuda numarului mare de pagini, am regretat cand l-am ispravit de citit." (Catargiu Silvia, poeta si prozatoare)


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.