Aproape 70 la suta dintre romani sunt de parere ca cei mai fericiti oameni sunt cei care au propria afacere, pe locul urmator fiind plasati artistii, scriitorii si muzicieni (16 la suta), potrivit unui sondaj realizat de o companie romaneasca.

Aproape 70 la suta dintre romani sunt de parere ca cei mai fericiti oameni sunt cei care au propria afacere, pe locul urmator fiind plasati artistii, scriitorii si muzicieni (16 la suta), potrivit unui sondaj realizat de o companie romaneasca.
Pozitia a treia in clasament este ocupata de cei care muncesc in strainatate, opt la suta dintre participantii la sondaj declarand ca aceste persoane sunt "cele mai fericite".
"Cei care nu lucreaza" sunt cei mai fericiti oameni in conceptia a cinci la suta dintre romani, satui, probabil, de atata munca, in timp ce aceia care lucreaza in firme din Romania beneficiaza de acest statut pentru trei la suta dintre respondenti.
Ponderea celor care considera ca cei mai fericiti sunt cei care isi dezvolta propria afacere este mai mare in categoria de varsta cuprinsa intre 45 si 55 de ani, respectiv 76 la suta, in timp ce tinerii sub 20 de ani considera, in cel mai mare procent - 15 la suta - ca cei mai fericiti sunt cei care muncesc in strainatate.
Potrivit sondajului, 78 la suta dintre manageri sunt de parere ca pentru a fi fericit trebuie sa lucrezi pentru tine, iar 26 la suta dintre angajatii din domeniul marketing-ului sustin ca cei mai fericiti sunt artistii.

Somerii si pensionarii, convinsi ca munca strica treaba

Somerii si pensionarii cred intr-un procent destul de mare, respectiv 10 la suta, ca fericirea apartine celor care nu lucreaza. Pentru noua la suta dintre studenti si elevi, solutia fericirii este angajarea in strainatate. In ceea ce priveste rezultatele in functie de venituri, situatia nu este foarte diferita de rezultatele generale.
Persoanele cu venituri sub 150 de euro pe luna sunt de parere ca cei mai fericiti sunt artistii (17 la suta). Pe masura ce creste venitul, creste si procentul celor care sustin ca pentru a fi fericit trebuie sa lucrezi pentru tine, 72 la suta dintre cei cu venituri intre 500 de euro si 1.000 de euro fiind de aceasta parere.
Artistii sunt considerati cei mai fericiti oameni de catre 16 la suta dintre respondentii care au venituri de peste 1.000 de euro.
Statistica nu a marcat diferente semnificative in ceea ce priveste impartirea pe sexe si orase. Sondajul a fost realizat in perioada 16 mai - 9 iunie, pe un esantion de 7.200 de persoane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.