Valentin Nicolau a demisionat ieri din functia de director al SRTv, inainte ca Parlamentul sa-si spuna cuvantul in privinta raportului de activitate al institutiei. Valentin Nicolau si-a motivat demisia prin presiunile politice si abuzurile la care e
Valentin Nicolau a demisionat ieri din functia de director al SRTv, inainte ca Parlamentul sa-si spuna cuvantul in privinta raportului de activitate al institutiei. Valentin Nicolau si-a motivat demisia prin presiunile politice si abuzurile la care el si TVR ar fi fost supusi in ultimele luni, obsesia guvernantilor de a-si subordona politic televiziunea publica si refuzul lor de a schimba Legea de organizare si functionare a SRTV, in sensul depolitizarii ei, conform standardelor europene, trucarea dreptatii si a adevarului in legatura cu activitatea din ultimii ani la TVR, pentru aceasta folosindu-se, potrivit lui Nicolau, inclusiv componente ale Parlamentului Romaniei.
Valentin Nicolau a mentionat ca "i-au fost incalcate demnitatea umana si profesionala" in cele noua luni de cand actuala putere se afla la conducerea Romaniei. "Inscenarea numita Comisia de ancheta privind evaluarea activitatii SRTV si SRR a esuat lamentabil, prin propriile ei ilegalitati", a afirmat Nicolau. De cealalta parte, Raluca Turcan, sefa comisiei de ancheta SRR-SRTv, a declarat, citata de Rompres, ca "gestul lui Valentin Nicolau este doar o miscare de imagine, pentru ca incearca sa distraga atentia opiniei publice de la neregulile savarsite in TVR, conducerea televiziunii fiind responsabila de incalcarea legii". "Comisia de ancheta a demonstrat ca televiziunea publica, in ultimii doi ani, nu si-a indeplinit mandatul de serviciu public. Nu a fost catusi de putin vorba de o presiune politica asupra TVR", a precizat Turcan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.