Stiu ca multi s-ar gandi ca porecla e atribuita de presa presedintelui executiv al PSD. Dar nu este vorba de el. Nici pomeneala. Este vorba de un clovn. Un clovn pe care l-am cunoscut la o petrecere organizata pentru aniversarea unui pusti de 5 ani.
Stiu ca multi s-ar gandi ca porecla e atribuita de presa presedintelui executiv al PSD. Dar nu este vorba de el. Nici pomeneala. Este vorba de un clovn. Un clovn pe care l-am cunoscut la o petrecere organizata pentru aniversarea unui pusti de 5 ani. Bombonel era sufletul petrecerii. Presta o munca de Sisif incercand sa mentina antrenul si atentia unei "armate" de peste 30 de copii. Nu a stat o clipa locului. Timp de trei ore a organizat jocuri, s-a ocupat de fiecare copil, a alergat cu ei si a servit chiar la masa. si vorbea tot timpul, radea sau canta. Parea neobosit.
Bombonel nu era un student care castiga un ban in timpul liber. in ciuda machiajului, se putea ghici pe fata lui ca nu era foarte tanar. si nici neobosit. L-am vazut o data sprijinindu-se de perete incercand sa-si traga rasuflarea dupa ce alergase prin toata sala cu ciurda de copii pe urmele lui. Totusi nu a plecat sa fure un moment de odihna sau sa traga, rapid, o tigara in curte. Ce ar fi spus copiii? Ei stiu ca un clovn nu oboseste niciodata si nici nu fumeaza. si Bombonel stia si el acest lucru. De aceea isi facea treaba cum trebuie, pana la capat. Fara play-back si fara scuze sau motivatii puerile. De odihnit, se odihnea probabil dupa ce pleca ultimul copil. Era un profesionist.
Din pacate, in societatea noastra, oameni ca Bombonel sunt din ce in ce mai rari. "Profesionistii" din Guvern, Presedintie sau Parlament isi indeplinesc atributiile doar in masura in care nu se obosesc prea tare. Ei nu pot "presta" eficient si neconditionat. Asa lucreaza doar clovnii. Dar din pacate, ei nu ajung in functii de decizie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.