Cucerirea titlului a provocat delir in Ghencea. Jucatorii s-au stropit cu sampanie, s-au aprins artificii, in timp ce suporterii si-au strigat bucuria dupa 4 ani de asteptare, in care Steaua nu a luat nici un trofeu. Fostul antrenor, Walter Zenga, nu

Cucerirea titlului a provocat delir in Ghencea. Jucatorii s-au stropit cu sampanie, s-au aprins artificii, in timp ce suporterii si-au strigat bucuria dupa 4 ani de asteptare, in care Steaua nu a luat nici un trofeu. Fostul antrenor, Walter Zenga, nu a fost uitat nici el. Imediat dupa fluierul de final al partidei castigate cu 2-1 in fata lui Poli Timisoara, stelistii au facut un meleu al bucuriei in iarba. Pentru festivitatea de premiere a fost amenajat un podium, iar in momentul festivitatii au fost aruncate in aer confeti rosii si albastre, precum si baloane, iar pe gardurile de la marginea terenului au fost montate focuri de artificii. Coborat si el in iarba, Gigi Becali a desfacut o sticla de sampanie de 6 litri, pe care i-a dat-o lui Dorinel Munteanu, cel ce si-a stropit toti colegii de echipa. Apoi, au urmat momentele protocolare. Stelistii au primit medaliile si tricouri galbene de campioni, onoruri de care a avut parte si Massimo Pedrazzini, fostul antrenor secund. Acesta a luat tricoul si medalia sa, dar si pe cele care ii revin fostului tehnician, Walter Zenga. De altfel, italianul nu a fost uitat de fostii sai elevi. Jucatorii au facut turul de onoare, s-au asezat la centrul terenului, au scandat numele antrenorului Dumitru Dumitriu, iar apoi, impreuna cu acesta din urma, au scandat numele lui Zenga.
Primele declaratii ale stelistilor au fost un prilej de rememorare a sezonului, dar si o multumire adusa celor 28.000 de suporteri care au facut o atmosfera incendiara. "Timisoara a jucat foarte bine si cu atat mai mare este victoria. La 0-1 am avut emotii, dar aveam o presimtire ca publicul ne ajuta si nu ne lasa, iar publicul a marcat cele doua goluri", a spus antrenorul Dumitru Dumitriu. Dorinel Munteanu le-a multumit colegilor sai. "A fost un an greu pentru mine. M-a ajutat Dumnezeu sa nu ma accidentez. Am dat totul pentru titlu si am numai cuvinte de lauda la adresa jucatorilor, care au format un colectiv unit. Le multumesc tututor. Victoria finala a fost cu mari emotii, dar este meritata", a declarat veteranul de 37 de ani.



"Am bagat dusmanii-n boala, Steaua este campioana!"

Sarbatoarea din Ghencea s-a prelungit in Piata Universitatii. Patronul Gigi Becali (foto), impreuna cu Dorinel Munteanu si Mirel Radoi, s-au urcat pe automobilul Maybach al primului si au scandat alaturi de cei aproape 2.000 de suporteri, fluturand un steag ros-albastru. Apoi, jucatorii stelisti au sarbatorit castigarea titlului la un restaurant din cartierul Drumul Taberei. A fost pregatit un tort ros-albastru pe care scria "Steaua -22". La petrecere a fost prezent un taraf, cele mai solicitate melodii fiind: "Mai avem un singur dor, Liga Campionilor" si "Am bagat dusmanii-n boala, Steaua este campioana!".
* Jandarmeria Romana l-a amendat cu 30 de milioane de lei pe Gigi Becali pentru ca sarbatoarea de la Piata Universitatii nu a fost anuntata. "Gigi Becali a fost amendat pentru participarea la adunari publice nedeclarate si refuzul de a parasi locul de desfasurare a acestora", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Zenga isi trece titlul in CV

intr-un interviu acordat ProSport, la doua ore dupa ce Steaua obtinuse titlul de campioana, Walter Zenga (foto) a spus ca acest campionat este si al lui si ca va trece succesul, fara nici o ezitare, in CV-ul sau de antrenor. Omul care a contribuit decisiv la performanta Stelei a mai marturisit ca a fost la curent in permanenta cu ceea ce se intampla pe stadion prin intermediul lui Massimo Pedrazzini, inclusiv atunci cand publicul i-a scandat numele. Un amplu interviu cu tehnicianul italian puteti citi in editia de azi a cotidianului ProSport.

Hagi negociaza azi

Chiar daca nu a fost prezent la meci, Gica Hagi (foto) a fost aclamat de suporterii Stelei, care i-au transmis ca este binevenit ca antrenor in Ghencea. "in templul fotbalului doar un rege - 10 - poate conduce", s-a putut citi pe un banner desfasurat la peluza. La final, Gigi Becali a confirmat ca tratativele cu Hagi vor fi demarate imediat. "Am vorbit cu Hagi, a spus ca are treaba si trebuie sa plece in strainatate. Ma voi intalni eu el, luni sau marti, sa discutam".
in alta ordine de idei, conform ProSport, Hagi ar putea veni la Steaua impreuna cu trei din fostii sai elevi de la Galata: Mondragon, Song si Ribery.
Altfel, Becali a dezvaluit sambata seara, la OTV, ca el a fost cel care i-a ordonat lui Titi Dumitriu sa-l schimbe la pauza pe Cristea. "L-am trimis pe Argaseala la vestiare sa-i zica lui Titi: iese Cristea, intra Dinita! Am fost inspirat, pentru ca Dinita a contribuit si el la golul lui Dica".

* Petre Marin: "Nu am mai vazut asemenea atmosfera cum a fost cea din Ghencea. Am castigat pe merit, este munca noastra de un an de zile. Am dovedit in Cupa UEFA ca se poate face performanta. Vom incerca si in Liga Campionilor".

* Banel Nicolita: "Dedic victoria suporterilor care au venit aici sa fie alaturi de noi. Titlul reprezinta foarte mult pentru mine. Am avut emotiii".

* Andrei Cristea: "Speram ca alaturi de colegi, de antrenor, de acesti suporteri minunati sa mai aducem titluri in Ghencea. Am asteptat mult sa marchez, dar acum sunt foarte multumit".

* Nicolae Dica: "Cu cat a fost mai disputat campionatul, cu atat bucuria e mai mare. S-a facut dreptate, am condus tot campionatul si era si pacat sa pierdem titlul in ultima etapa. Dedic acest titlul lui Walter Zenga".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.