Valoarea unitara a activului net al fondurilor deschise de investitii va fi exprimata in lei noi cu patru zecimale, prin impartirea la 10.000 a sumelor exprimate in lei vechi, urmata de rotunjirea zecimalelor sumelor obtinute, prin adaos sau lipsa, c
Valoarea unitara a activului net al fondurilor deschise de investitii va fi exprimata in lei noi cu patru zecimale, prin impartirea la 10.000 a sumelor exprimate in lei vechi, urmata de rotunjirea zecimalelor sumelor obtinute, prin adaos sau lipsa, conform Ordonantei nr. 232, emise, recent, de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Asadar, valoarea rezultata in urma impartirii, care depaseste 0,000050 lei noi inclusiv, se va rotunji la 0,0001 lei noi. In schimb, valoarea rezultata in urma impartirii, care este mai mica de 0,000050 lei noi, se rotunjeste la 0 lei noi.
De asemenea, incepand cu luna iulie, pentru efectuarea operatiunilor de cumparare/rascumparare de titluri de participare in lei noi, suma rezultata in urma inmultirii valorii unitare a activului net cu numarul de titluri de participare va fi rotunjita la doua zecimale. Diferentele provenind din exprimarea in lei noi, prin rotunjirea la doua zecimale, a sumelor rezultate din cumpararile/rascumpararile de unitati de fond se preiau in contul "Decontari din operatii in curs de clarificare", urmand ca la inchiderea exercitiului financiar, soldul acestui cont sa fie trecut la venituri sau la cheltuieli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.