Luni, se da startul oficial in cea de-a 42-a editie a Turului ciclist al Romaniei, caravana rutiera urmand sa parcurga, tinand cont de ultima modificare de traseu (n.n. - etapa a V-a, Petrosani-Tg. Jiu), o ruta de 968 km prin 11 judete, cu 17 sprintu
Luni, se da startul oficial in cea de-a 42-a editie a Turului ciclist al Romaniei, caravana rutiera urmand sa parcurga, tinand cont de ultima modificare de traseu (n.n. - etapa a V-a, Petrosani-Tg. Jiu), o ruta de 968 km prin 11 judete, cu 17 sprinturi intermediare si 19 catarari. Maine, de la ora 17, va avea loc etapa prolog, pe un circuit de 20 km in Valenii de Munte, la final acordandu-se primele tricouri distinctive. Directorul cursei, Stefan Sipos, impreuna cu juriul format din Valeriu Andoniu, Ion Selejan si Aurel Bobeica, au anuntat si premiile speciale: top individual pe etapa (premii pentru primii sase si bonificatii de timp pentru primii trei); top pe echipe al etapei; clasament general individual (tricoul galben BRD-GSG, vor fi premiati primii zece); clasament general pe echipe (premii pentru primele trei locuri); clasament pe puncte (tricoul alb TNT, vor puncta primii 15 sportivi in fiecare etapa, iar la final primii trei vor beneficia de premii); clasament sprinteri (tricoul rosu Asirom, vor puncta primii trei); clasament cataratori (tricoul verde Sert, la varfuri de categoria A vor puncta primii cinci iar la cele de categoriile B si C primii trei); clasament general ciclistii romani (tricoul albastru SRR). De mentionat ca, siguranta circulatiei este asigurata de comisarul Ionel Daniel, iar Iulian Cojocaru este noul presedinte al Comisiei de Disciplina. (CMM)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.