Statul ramane creditor si nu actionar la RAFO Onesti dupa ce a castigat in instanta primul recurs impotriva planului de reorganizare al rafinariei care prevedea conversia datoriilor in actiuni, a anuntat, ieri, Sebastian Bodu, presedintele Agentiei N
Statul ramane creditor si nu actionar la RAFO Onesti dupa ce a castigat in instanta primul recurs impotriva planului de reorganizare al rafinariei care prevedea conversia datoriilor in actiuni, a anuntat, ieri, Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Potrivit acestuia, mai sunt inca 9 litigii pe rolul instantelor de judecata, printre care cel referitor la decizia actionarilor de majorare a capitalului social al rafinariei prin conversia datoriilor in actiuni. Pe de alta parte, insa, Bodu a aratat ca nu crede ca statul va mai recupera datoriile de la RAFO, care se ridica in prezent la peste 8000 de miliarde de lei. In luna aprilie a acestui an, AGA de la RAFO a aprobat conversia in actiuni a unor datorii catre stat in valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari. In urma acestei decizii statul ar fi devenit principalul actionar al rafinariei, cu 40% din capitalul social. Atat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cat si Ministerul Finantelor, prin ANAF, au atacat in justitie aceasta decizie. (A.G.C)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.