PRM va vota in favoarea motiunii de cenzura a PSD, dar este de acord si cu initiativa Aliantei privind schimbarea lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
Decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe pachetele d
PRM va vota in favoarea motiunii de cenzura a PSD, dar este de acord si cu initiativa Aliantei privind schimbarea lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
Decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe pachetele de legi privind proprietatea si justitia face ca cele doua partide de opozitie sa ajunga din nou in aceeasi tabara. Dupa ce fostul partid de guvernamant a anuntat ca va depune motiune de cenzura pentru a sanctiona atitudinea Executivului, ieri Vadim a anuntat ca parlamentarii PRM vor sustine initiativa PSD. Pentru a nu se crea impresia ca PRM sprijina PSD, Vadim a decis ca peremistii sa nu semneze motiunea de cenzura, ci doar sa o voteze. Principalul motiv invocat de Vadim a fost acela ca asumarea raspunderii pe un pachet legislativ eterogen, referitor la proprietate si justitie, este neconstitutionala. Iar marea nemultumire a peremistilor este legata de legea proprietatilor, care ar duce la "instrainarea avutiei poporului roman". "E vorba de hemoragia patrimoniului romanesc, provocata in folosul strainilor si al unor culte religioase", a spus Vadim, in asentimentul membrilor de partid veniti sa isi asculte presedintele in prima sa conferinta saptamanala despre starea natiunii, dupa revenirea in forta la sefia formatiunii. Daca atitudinea PSD privind proprietatea nu este atat de transanta, cand vine vorba de pachetul legislativ privind justitia, cele doua formatiuni sunt de acord: se urmareste subordonarea politica a instantelor care ar trebui sa imparta dreptatea. Vadim a anuntat ca vor formula si amendamente, cu toate ca nu vor fi luate in calcul, fiind vorba de asumarea raspunderii pe pachetul de legi respectiv.
Pe de alta parte, PRM va sprijini Alianta in demersul de a-l inlatura pe Adrian Nastase din fruntea Camerei Deputatilor. Vadim a explicat ca este de acord cu modificarea Regulamentului Camerei si schimbarea lui Nastase din functia de presedinte "din multe si justificate motive asupra carora nu are rost sa insist".
Cat despre faptul ca in ianuarie formatiunea sa a sustinut numirea lui Nastase, Vadim a spus ca atunci au sprijinit PSD, care avea dreptul sa detina presedintia Camerei, nicidecum pe Nastase. "Astazi, dupa maniera brutala in care Nastase si echipa lui au dat un <

> in PSD si au incercat sa dea unul similar si in PRM, a venit momentul rasplatii binemeritate", a incheiat Vadim.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.