De la ora 21.00, HBO va difuza filmul "In rolul principal: Pancho Villa", in regia lui Bruce Beresford. Din distributie fac parte Antonio Banderas (foto), Eion Bailey, Alan Arkin, Jim Broadbent, Matt Day si Michael McKean. Antonio Banderas interprete
De la ora 21.00, HBO va difuza filmul "In rolul principal: Pancho Villa", in regia lui Bruce Beresford. Din distributie fac parte Antonio Banderas (foto), Eion Bailey, Alan Arkin, Jim Broadbent, Matt Day si Michael McKean. Antonio Banderas interpreteaza rolul principal in acest film original HBO care reda un capitol mai putin cunoscut din viata revolutionarului mexican Pancho Villa. Ne aflam in anul 1914: in timp ce razboiul de rebeliune al lui Villa impotriva fortelor lui Huerta se apropie de un deznodamant nefericit, acestuia ii vine o idee geniala pentru a-si finanta cruciadele. De fapt, idea ii este servita pe tava: legendarii regizori americani D.W Griffith si Harry Aiken, pe vremea aceea ocupati cu lucrul la pelicula "Nasterea unei natiuni", il abordeaza pe Villa cu o cerere de a le vinde drepturile de autor asupra revolutiei. Actionand ca reprezentantul legal al lui Griffith si Aiken, asistentul de regie Frank Thayer se inhaiteaza cu liderul rebel care incepe sa regizeze de bunavoie filmul campaniei sale, ducand totul la asemenea extreme incat sa amane executiile in masa pentru prima ora a diminetii, pentru ca operatorii sa nu "piarda soarele".
De la 20.00, postul de televiziune ProCinema ofera telespectatorilor filmul romanesc "Dumbrava minunata", in regia lui Gheorghe Naghi, dupa renumita opera a lui Mihail Sadoveanu. Filmul a primit Diploma de Onoare la Festivalul Filmului pentru Copii de la Gijon, Spania,1981 si Premiul pentru Cea Mai Buna Poveste Ecranizata la Festivalul de la Moscova, 1981.
Duminica, de la 21.30, postul Acasa va difuza filmul "Irezistibila", regizat de Mark Tarlov. Din distributie fac parte Sarah Michelle Gellar, Sean Patrick Flanery, Patricia Clarkson, Dylan Baker si Betty Buckley. Amanda Shelton e proprietara unui restaurant fermecator, candva extrem de profitabil, restaurant pe care l-a mostenit de la mama sa. E drept ca aptitudinile sale in ale gatitului lasa de dorit, dar nu-i nimic, e tanara, frumoasa, il are pe vino-ncoace si nu se teme sa-si arate sentimentele. El, in schimb, Tom Bartlett e manager cu pretentii al unui magazin la fel de pretentios. E voluntar, fatos, pragmatic si dornic de succes. Aparent, cei doi, Amanda si Tom, nu par sa aiba nimic in comun. Poate doar distribuitorii. Se intalnesc intamplator, dar intalnirea aceea avea sa le schimbe viata si sa-i aduca impreuna.
De la ora 22.00, duminica, HBO difuzeaza filmul "Drumul spre pierzanie", realizat de Sam Mendes, cu Tom Hanks, Paul Newman, Jude Law, Jennifer Jason Leigh, Anthony LaPaglia, Daniel Craig, Stanley Tucci si Liam Aiken. Mike este mana dreapta a sefului crimei organizate locale, John Rooney. Viata sa ia o intorsatura nebanuita cand fiul de 12 ani e martor la crima savarsita de baiatul sefului si trebuie eliminat. Cei doi pornesc la drum, haituiti si de criminalul trimis sa-l elimine pe Mike. Acesta trebuie sa fie cu un pas inaintea tuturor, ca sa se razbune. Cu o distributie de zile mari si cu o spectaculoasa reconstituire a Chicago-ului anilor '30, filmul regizorului "American Beauty" se anunta a fi o productie de exceptie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.