Corsica a fost descrisa de Balzac ca fiind o insula franceza scaldata de soarele italian, insa insula are un caracter aparte care ii confera unicitate.
Peisajul superb, salbatic este destinatia excelenta, la care se adauga ciudata combinatie d
Corsica a fost descrisa de Balzac ca fiind o insula franceza scaldata de soarele italian, insa insula are un caracter aparte care ii confera unicitate.
Peisajul superb, salbatic este destinatia excelenta, la care se adauga ciudata combinatie dintre efortul fizic depus de calator in timpul zilei si savoarea vinurilor si a bucatariei frantuzesti cu care se desfata in amurg.
Locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta. Aici se gasesc o multitudine de traditii indigene, gastronomice, muzicale si culturale.
Insula cunoaste o afluenta de turisti in perioada de vara, cand se inregistreaza cele mai mari temperaturi, iar calendarul evenimentelor este extrem de incarcat.
Ajaccio, locul de nastere al lui Napoleon, este un port pastelat, unul dintre cele mai cosmopolite orase ale insulei. Prin magazinele, restaurantele luxoase si traficul infernal, Ajaccio este unul dintre putinele orase corsicane atinse de secolul vitezei. Cu toate acestea, pastreaza insa si o parte melancolica.
Bastia este capitala si principalul centru de afaceri al insulei. Calatorul este atras de stradutele inguste, dar si de multitudinea de baruri, discoteci si restaurante. O seara in Bastia incepe de obicei in "nouveau port", care este locul cel mai frecventat de tineri.
Pentru cei care vor sa petreaca o seara linistita, intr-o ambianta mai eleganta, locul ideal este in "vieux port" la "Velvet", unul dintre cele mai selecte cluburi.
Bonifacio este situat in partea de sud a insulei. Legenda spune ca portul a fost folosit de Ulise. Zidurile vechii citadele a orasului sunt situate la peste 70 de metri de nivelul marii, fapt care ofera o superba panorama a Sardiniei, situata la doar 12 kilometri departare. Simbol al independentei corsicane, Corte este situat in centrul insulei. In secolul XVIII a fost capitala statului Corsican si a ramas centrul cultural si spiritual al insulei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.