Dupa cinci zile de deliberari, juratii care trebuie sa dea verdictul in procesul lui Michael Jackson nu au ajuns inca la nici o concluzie. Cativa experti in drept sustin ca in cazul in care va fi gasit vinovat starul american ar putea fi castrat, chi
Dupa cinci zile de deliberari, juratii care trebuie sa dea verdictul in procesul lui Michael Jackson nu au ajuns inca la nici o concluzie. Cativa experti in drept sustin ca in cazul in care va fi gasit vinovat starul american ar putea fi castrat, chirurgical sau chimic. Din 1997, in California este in vigoare o lege care prevede ca in cazurile grave si repetate de abuzuri sexuale asupra unui minor sub 13 ani, cel vinovat sa nu fie eliberat din inchisoare, chiar si dupa ispasirea pedepsei, decat daca accepta sa fie castrat. "in cazurile foarte grave e suficienta o singura agresiune sexuala pentru aplicarea acestei legi. Deci, in cazul in care va fi gasit vinovat de acuzatiile care i se aduc, Michael ar putea primi pedeapsa maxima de 20 de ani de inchisoare. Daca se decide aplicarea acestei reglementari, dupa ispasirea pedepsei el va trebui sa aleaga daca accepta castrarea sau nu", explica un expert judiciar, citat de cotidianul german "Bild".
Actorul Arnold Schwarzenegger, guvernatorul Californiei, stat in care se desfasoara procesul cantaretului, vrea sa aspreasca si mai mult legislatia in domeniul abuzurilor impotriva minorilor. De la 1 iulie, el intentioneaza infiintarea unui "registru al rusinii", in care sa apara numele, fotografia si adresa tuturor pedofililor din acest stat. Acest registru va fi disponibil si pe Internet.
in asteptarea verdictului juratilor, in jurul tribunalului, efervescenta creste in randurile fanilor si ale presei. Purtatoarea de cuvant a artistului, Raymone Bain a facut apel la calm dupa mai multe incidente intre jurnalisti si fanii lui Jackson. "Toata lumea trebuie sa se calmeze... Ceea ce se intampla aici nu este circ, nu este un spectacol. Este in joc viata unui om", a spus ea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.