Liberalii sunt hotarati sa il schimbe pe Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare.
Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a propus, ieri, modificarea regulamentului Ca
Liberalii sunt hotarati sa il schimbe pe Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare.
Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a propus, ieri, modificarea regulamentului Camerei astfel incat revocarea din functie a presedintelui acestui for legislativ sa se faca ori la solicitarea grupului parlamentar care l-a propus ori la cererea a jumatate plus unu din numarul total al deputatilor.
Nicolaescu a explicat ca schimbarea din functie a lui Adrian Nastase "nu este un scop in sine", ci devine "pe zi ce trece o necesitate", pentru ca atunci cand Parlamentul nu a functionat bine, aceasta s-a datorat modului in care a fost condus.
Afirmatia vine dupa ce saptamana trecuta premierul Tariceanu spunea ca Parlamentul functioneaza bine si nu sunt necesare alegeri anticipate.
Art. 25 din Regulamentul Camerei Deputatilor, privind alegerea presedintelui Camerei, a fost modificat la 1 februarie 2005, atunci cand Curtea Constitutionala a decis ca revocarea presedintelui si a celorlalti membri ai Biroului permanent sa poata fi facuta si de alte grupuri parlamentare decat grupul sau grupurile care i-au propus pentru a fi alesi. Potrivit aceluiasi articol, votul este secret si se exprima prin bile pentru fiecare caz, in cel mult 15 zile de la data inregistrarii cererii de revocare.
Nicolaescu a anuntat ca propunerea a fost inaintata si celorlalte partide care formeaza coalitia de guvernare.
In calculele liberalilor ar putea intra si PRM, pentru ca zilele trecute Corneliu Vadim Tudor s-a angajat public sa contribuie la demiterea lui Adrian Nastase.
Daca teoretic inlocuirea lui Nastase pana la sfarsitul actualei legislaturi este posibila, punerea in practica este ceva mai dificila.
Comisia de specialitate are ca termen pentru depunerea amendamentelor la regulamentul Camerei Deputatilor data de 1 septembrie, lucru care presupune ca modificarea regulamentului s-ar putea face dupa aceasta data.
Eugen Nicolaescu considera insa ca propunerile liberalilor vor fi introduse in regulament pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, adica in doar trei saptamani.
Lucru greu de crezut avand in vedere ca procedurile parlamentare nu sunt dintre cele mai rapide.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.