Cand tocmai credeam ca s-a terminat cu banii publici impartiti dupa urechea premierului, Calin Popescu Tariceanu isi plateste ditamai pleasca publicitara in presa. Si asta asa, doar sa-i mai bata o data obrazul lui Adrian Nastase. Daca si-ar fi scos
Cand tocmai credeam ca s-a terminat cu banii publici impartiti dupa urechea premierului, Calin Popescu Tariceanu isi plateste ditamai pleasca publicitara in presa. Si asta asa, doar sa-i mai bata o data obrazul lui Adrian Nastase. Daca si-ar fi scos bani din buzunar ca sa-l injure prin ziare pe fostul premier, mai ca-l credeam pe cuvant ca tine cont de principiul eficientei utilizarii fondurilor publice, pe care l-a vanturat prin fata mass-media la intalnirile privind publicitatea de stat.
"Ar fi extrem de gresit sa continuam cu un sistem in care unele institutii publice sa controleze, manipuleze sau boicoteze anumite institutii de presa prin bugetul aferent publicitatii. Fondurile publice pentru publicitate nu trebuie folosite in interesul partidului aflat la guvernare, ci cu responsabilitate si conform principiului liberei concurente. Este nevoie de un nou inceput, care sa insemne un comportament corect", spunea premierul Tariceanu la 20 martie. Corect, asa ar trebui sa fie. Numai ca ieri, sub antetul Guvernului Romaniei si cu "publicitate" deasupra, in ziare a fost publicata o scrisoare deschisa a sefului executivului, prin care ii raspunde lui Adrian Nastase.
Sub pretextul prezentarii ratiunii asumarii raspunderii guvernului pe legile proprietatii si justitiei, Tariceanu se rafuieste de fapt cu fostul premier, pe care Alianta se chinuie de ceva vreme sa-l dea jos de la conducerea Camerei Deputatilor si nu prea poate.
Si asta nu din vina opozitiei, ci chiar a partenerilor de guvernare.
Revenind, din scrisoarea lui Calin Popescu Tariceanu, aflam pe banii nostri ca Adrian Nastase nu s-a schimbat de loc, ca PSD nu mai este la guvernare, iar Romania are acum un prim-ministru liberal, ca fosta putere are "interes sa tina Justitia in cusca pe care a creat-o, a ineficientei si coruptiei".
Si exemplele pot continua. Sincer, toate acestea le puteam afla si chiar le-am aflat, culmea tot pe banii nostri, de la televizor si din ziare in campania electorala.
Fara a cadea in patetic - au luat-o altii inainte cu bagatul mainii in buzunarul pensionarilor si gravidelor - nu inteleg de a trebuit sa-mi ia guvernul bani din buzunar si sa-i bage in "eficientele" campanii de promovare a imaginii ca la piata.
Poate ar fi fost mai potrivit, ca tot am platit, ca guvernul Tariceanu sa-mi fi explicat exact cum vor primi banii fostii proprietari din creantele de la Krivoirog sau Sudan, cum va fi justitia independenta, cum nu vom mai avea judecatori corupti, sau alte prevederi ale pachetului legislativ pentru care isi va asuma raspunderea in parlament. Si care, cu siguranta, merita mai multa importanta decat o scrisoare semnata de premier "cu deosebita consideratie" pentru destinatarul cu care da de pamant.
Judecand dupa aceasta politichie damboviteana, chiar si cand vine vorba de interesele reale romanului, ai impresia ca e normal (?!) sa platesti ca sa fii luat la misto.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.