Omar Hayssam ramane un motiv de disputa in PSD. Mai exact, intre actuala conducere a partidului si apropiatii lui Ion Iliescu.
Replicile din ultimele zile dintre Antonie Iorgovan si Adrian Nastase s-au transformat, ieri, intr-un razboi pe fat
Omar Hayssam ramane un motiv de disputa in PSD. Mai exact, intre actuala conducere a partidului si apropiatii lui Ion Iliescu.
Replicile din ultimele zile dintre Antonie Iorgovan si Adrian Nastase s-au transformat, ieri, intr-un razboi pe fata. Adrian Nastase sustine ca senatorul pesedist a fost avocatul lui Hayssam. Iorgovan se apara, negand toate acuzatiile si punandu-le pe seama noii conduceri.
"Am fost extrem de uimit sa descopar ca dansul a fost avocatul lui Omar Hayssam. Si aici, intr-adevar, nu-mi dau seama ca aceste chestiuni au fost cunoscute sau nu au fost cunoscute daca sunt compatibile cu pozitia celui care trebuie sa examineze intr-o astfel de cauza, dar aceasta este o problema pe care o vor decide cei din Comisia pentru arbitraj si integritate morala" a partidului, a afirmat, ieri, Adrian Nastase. Aceasta in conditiile in care senatorul este vicepresedinte al acestui organism intern care, printre altele, trebuie sa verifice legaturile dintre Hayssam si membrii PSD.
"Se doreste conturarea unei imagini negative despre Antonie Iorgovan. Toata manevra asta pleaca din partid si nu am nici cea mai mica indoiala ca in spate este conducerea formatiunii", s-a aparat, ieri, senatorul social-democrat. Iorgovan este de parere ca problema are drept cauza intrebarile pe care si le-a pus legate de faptul ca fosta conducere a PSD a avut informatii in legatura cu Omar Hayssam, dar nu le-a comunicat institutiilor statului.
"Chiar daca as fi incheiat un contract, desi nu l-am incheiat, ca avocat cu o firma de-a lui Hayssam, nu poate fi acuzat un avocat ca a aparat o firma si sa fie conturata imaginea de vinovatie, in conditia in care liderii importanti din partid l-au hranit si l-au pastorit pe Omar Hayssam", a afirmat Iorgovan.
In apararea lui Iorgovan a sarit imediat Ion Iliescu. "Iorgovan are un birou de avocatura. Avocatura nu este o meserie a moralitatii, ci a interesului. E platit, lucreaza pentru client. Asta e logica si moralitatea avocatilor", a explicat fostul sef al statului.
El a adaugat ca exista doua lucruri distincte: faptul ca Hayssam a apelat la biroul de avocatura al lui Antonie Iorgovan si pozitia omului politic Iorgovan. "Eu il cred pe Iorgovan cand spune ca nu l-a intalnit niciodata pe Omar Hayssam", a mai spus Iliescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.