Autoritatile nu gasisera pana ieri la ora 16.00 nici o solutie pentru a rezolva greva ceferistilor. La negocierile de ieri dimineata, conducerea CFR a oferit grevistilor doar cate 5 tichete de masa de la 1 iulie si inca 5 de la 1 octombrie. Sindicali
Autoritatile nu gasisera pana ieri la ora 16.00 nici o solutie pentru a rezolva greva ceferistilor. La negocierile de ieri dimineata, conducerea CFR a oferit grevistilor doar cate 5 tichete de masa de la 1 iulie si inca 5 de la 1 octombrie. Sindicalistii au refuzat oferta si au asteptat sa vada ce decide Executivul la sedinta de Guvern.
Ceferistii au declansat greva generala miercuri, avand ca revendicari o crestere salariala de 10,7% si 20 de tichete de masa lunar. Pe perioada grevei, circula o treime din trenuri, adica 500 de garnituri de calatori din 1.700 cate ar fi circulat intr-o zi normala. Cei mai afectati au fost navetistii, din cauza lipsei trenurilor personale. "Sa vedem ce se decide la Guvern. Daca nu vin cu o oferta buna, continuam greva", ne-a declarat Iulian Mantescu, vicepresedintele Federatiei mecanicilor de locomotiva.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.