Un britanic considerat "cel mai mare hacker" din istorie dupa ce a patruns in computerele Pentagonului si ale NASA, provocand pagube de un milion de dolari, a fost arestat la domiciliul sau din Londra. Gary McKinnon (foto), in varsta de 39 de ani, in
Un britanic considerat "cel mai mare hacker" din istorie dupa ce a patruns in computerele Pentagonului si ale NASA, provocand pagube de un milion de dolari, a fost arestat la domiciliul sau din Londra. Gary McKinnon (foto), in varsta de 39 de ani, inginer informatician, in prezent fara loc de munca, este acuzat ca a patruns in cele mai securizate computere de la Pentagon si NASA. La un moment dat, autoritatile americane au crezut ca sunt tinta unor atacuri informatice din partea retelei teroriste al-Qaida. Prietenii sustin ca McKinnon a patruns in retelele informatice ale Pentagonului si ale NASA de la computerul sau personal, in incercarea de a-si dovedi teoria ca Statele Unite tin secreta existenta OZN-urilor. in SUA, barbatul risca o pedeapsa de 70 de in-chisoare si amenda de 1.735.000 de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.