Cel mai cunoscut rapsod grec, Thanasis Polykandriotis & Orchestra Simfonica, concerteaza pentru prima data in Romania, la Arenele Romane, pe 30 iunie, cu incepere de la ora 20.00.
Pe scena, alaturi de Polykandriotis si Orchestra Simfonica, va
Cel mai cunoscut rapsod grec, Thanasis Polykandriotis & Orchestra Simfonica, concerteaza pentru prima data in Romania, la Arenele Romane, pe 30 iunie, cu incepere de la ora 20.00.
Pe scena, alaturi de Polykandriotis si Orchestra Simfonica, va mai urca Adrian Naidin, compozitor si orchestrator roman. Spectacolul Zorba va dura 100 de minute si va contine piese care, pornind de la un singur instrument si ajungand la o intreaga orchestra, imbina traditionalul cu modernul. Show-ul va contine elemente de scenografie si decor ce duc cu gandul la vechea Elada, dar si la Grecia de astazi. Nu va lipsi nici faimoasa tema muzicala din filmul Zorba Grecul.
Thanasis Polykandriotis este unul dintre cei mai renumiti rapsozi greci, pasiunea lui pentru muzica si buzuki rasplatindu-l cu recunoasterea mondiala a talentului sau. Muzicianul, care a urcat pe cele mai faimoase scene ale lumii, Albert Hall (Londra), Opera House (Sydney), Kennedy Center, Carnegie Hall (SUA), dar si acasa, in deschiderea Jocurilor Olimpice, are trei chitari, patru buzuki si alte noua instrumente folk grecesti, si poate canta la absolut orice seamana cat de cat cu o chitara. In peste 40 de ani de cariera, Polykandriotis a compus si inregistrat peste o mie de piese pentru buzuki fara sa cunoasca notele muzicale.
Thanasis Polykandriotis s-a casatorit la 24 de ani si are doua fete. Cea mai mica, Maria, a calcat pe urmele tatalui si bunicului sau, si este astazi o binecunoscuta si indragita interpreta de muzica pop in Grecia. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Salii Palatului. Pretul unui bilet variaza intre 350.000, 650.000 si respectiv 1.500.000 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.