Un pachet de 5,1 milioane actiuni SNP Petrom s-au tranzactionat, ieri, pe piata Deal, la pretul de 3.650 lei pe actiune, mai mic decat valoarea minima din piata principala, de 3.670 lei pe actiune, se arata intr-un raport al SSIF Prime Transaction. <

Un pachet de 5,1 milioane actiuni SNP Petrom s-au tranzactionat, ieri, pe piata Deal, la pretul de 3.650 lei pe actiune, mai mic decat valoarea minima din piata principala, de 3.670 lei pe actiune, se arata intr-un raport al SSIF Prime Transaction.
Valoarea totala a pachetului transferat pe piata Deal a fost de peste 18,6 miliarde lei. Pe piata principala, ultima tranzactie s-a derulat la pretul de 3.900 lei pe actiune, in crestere cu 5,69 la suta. Tot la prima categorie, un pachet de 538.000 de actiuni Banca Comerciala Carpatica s-a tranzactionat la 4.600 lei pe actiune, in conditiile in care pe piata Regular pretul a scazut la 4.500 lei pe actiune.
De la a doua categorie, un pachet de peste 3,7 milioane actiuni Impact s-a transferat la 4.350 lei pe actiune si un volum de 350.000 de actiuni Compa, la pretul de 16.000 lei pe actiune, cu mult sub minimul de pe piata principala, de 16.700 lei pe actiune.
Valoarea tranzactiilor cu actiuni Impact a depasit 16,3 miliarde lei, iar cea cu titluri Compa, 5 miliarde lei. Toate aceste tranzactii s-au realizat la intervale scurte de timp. Cu un rulaj de 42 de miliarde lei, piata Deal a reprezentat 34 la suta din valoarea tranzactiilor realizate pe piata Regular.
Asta in conditiile in care, pe piata Deal sunt zile in care nu se realizeaza nici un schimb.

Interes in crestere pentru actiunile Petrom

Daca pe piata Deal, s-a realizat un schimb cu titluri Impact de 16,3 miliarde de lei, pe segmentul principal de piata, tranzactiile s-au cifrat la doar 1,5 miliarde de lei, lucru semnalat si in cazul Bancii Comerciale Carpatica si Compa. Pe piata Regular, Carpatica a realizat un rulaj de circa 1,19 miliarde de lei, iar Compa, de 169 milioane de lei. Volumul de actiuni Petrom transferat pe acest segment de piata a fost superior celui realizat pe piata principala a BVB, de 3,1 milioane de actiuni, in valoare totala de 11,8 miliarde de lei. De altfel, asa cum a observat si Alin Brendea, director de operatiuni la SSIF Prime Transaction, in aceste zile exista un interes in crestere pentru titlurile Petrom, avand in vedere evolutia foarte buna a cursului acestui emitent pe piata Regular. Brokerul nu a negat posibilitatea aparitiei de investitori mai mari pe piata de capital, care pana in prezent a apartinut speculatorilor. Cu actiunile SNP Petrom s-a efectuat un Deal important si in sedinta de tranzactionare din ziua precedenta, si anume un pachet de 1.894.000 de actiuni, la acelasi pretul de ieri, de 3.650 de lei pe actiune, tot in jurul cotatiilor din piata principala de la acea ora. Pe piata Deal a BVB se tranzactioneaza volume foarte mari de actiuni, in conditiile in care pe Regular se fac schimburi cu loturi de cel putin 500 de actiuni, iar pe Odd Lot, sub acest nivel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.