Dupa intalnirea cu reprezentantii sindicatului societatii Romaero, ministrul Economiei, Codrut Seres, a anuntat ca presedintele Consiliului de Administratie, directorul general al Romaero si administratorul general isi vor pierde functiile.
De
Dupa intalnirea cu reprezentantii sindicatului societatii Romaero, ministrul Economiei, Codrut Seres, a anuntat ca presedintele Consiliului de Administratie, directorul general al Romaero si administratorul general isi vor pierde functiile.
Decizia ministrului Seres vine la o zi dupa protestele salariatilor societatii din Baneasa. Nemultumiti ca nu s-au efectuat investitii care sa permita companiei onorarea contractelor incheiate cu firme straine, acestia au cerut privatizarea de urgenta a unitatii. Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a afirmat recent ca exista persoane interesate ca Romaero sa intre in faliment. Refuzand sa nominalizeze firmele, liderul BNS dezvaluia ca de terenul societatii Romaero - cu o suprafata de 360.000 de metri patrati - sunt interesate doua mari grupari, una implicata in afaceri imobiliare, iar cealalta cu "radacini in armata".
Dupa intalnirea de ieri, Seres a spus ca urmeaza ca in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de astazi sa fie numit un nou presedinte al Consiliului de Administratie, astfel incat acest post sa nu fie detinut de directorul general, Viorel Manole, care cumuleaza cele doua posturi in prezent. Propunerea MEC pentru pozitia de presedinte este Dan Vulcan, in prezent membru al Consiliului de Administratie. De asemenea, Seres a aratat ca va fi schimbat si administratorul special al companiei, Alexandru Alexe, director in cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Cat despre schimbarea directorului general al Romaero, Viorel Manole, ministrul Economiei a spus ca nu se poate realiza aceasta modificare pana cand nu va fi gasit un inlocuitor adecvat.
Liderul sindical de la Romaero, Dan Chelaru, si Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, s-au declarat multumiti de rezultatul intalnirii si si-au exprimat speranta ca procesul de privatizare va fi unul transparent.
Seres a reamintit ca ministerul asteapta scrisori de interes pentru privatizarea societatii pana la 4 iulie, si ca firma care va prelua Romaero trebuie sa fie un investitor strategic, din industria de aviatie, astfel incat sa fie pastrat obiectul de activitate al Romaero. Dan Chelaru s-a aratat surprins ca ministrul Seres a anuntat schimbarile din conducerea societatii.
"Se pare ca ministrul a inteles problemele noastre. Sincer nu am crezut ca va rezolva problema atat de transant", ne-a declarat liderul sindical de la Romaero.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.