"Scorpionii Rosii" pleaca, din nou, pentru trei luni in Afganistan, incepand cu luna august. Cei 400 de militari ai Batalionului 26 Infanterie urmeaza sa sprijine desfasurarea procesului electoral si vor actiona in subordinea NATO, in cadrul ISAF. Ai
"Scorpionii Rosii" pleaca, din nou, pentru trei luni in Afganistan, incepand cu luna august. Cei 400 de militari ai Batalionului 26 Infanterie urmeaza sa sprijine desfasurarea procesului electoral si vor actiona in subordinea NATO, in cadrul ISAF. Aici isi desfasoara activitatea ofiteri de Stat Major, politisti militari, controlori ai traficului aerian, ofiteri de informatii si militari care participa la proiectele pentru reconstructia provinciilor. Potrivit MApN, tinerii din Batalionul 26 au fost selectionati pe baza de voluntariat si au parcurs un program de pregatire adaptat specificului misiunii. In acest moment, in Afganistan se afla aproximativ 550 de militari romani, din care 80 actioneaza in cadrul ISAF si 470 in cadrul operatiunii "Enduring Freedom", condusa de armata SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.