Una dintre principalele atractii turistice ale Rusiei este Sankt-Petersburg, centru cultural, istoric si arhitectural al tarii. Poarta numele acesta in onoarea lui Petru cel Mare, care a pus bazele orasului acum mai bine de 300 de ani - dintre care 2
Una dintre principalele atractii turistice ale Rusiei este Sankt-Petersburg, centru cultural, istoric si arhitectural al tarii. Poarta numele acesta in onoarea lui Petru cel Mare, care a pus bazele orasului acum mai bine de 300 de ani - dintre care 200 de ani orasul a fost capitala Rusiei. Petru cel Mare a modelat capitala dupa marile orase ale Europei, transformand-o intr-o "Fereastra spre Europa". St. Petersburg este impartit in numeroase insule de raurile si canalele care i-au dat numele de Venetia nordului. Orasul a fost fondat la 16 mai 1703 si in 1710 capitala a fost mutata aici, de la Moscova. Dupa doi ani, familia Tarului si conducatorii politici s-au mutat aici. Domenico Tresini a fost primul arhitect care s-a ocupat de trasarea centrului orasului. Desenele sale au fost utilizate la construirea Palatului de vara a lui Petru cel Mare dar si Manastirea Alexander Nevsky, care pare sa fi jucat o mare importanta in dezvoltarea orasului. Dupa moartea marelui Tar, St. Petersburg trece prin momente grele. Capitala se muta iar la Moscova, apoi din nou la St. Petersburg. In 1730 Imparateasa Ana se urca pe tron si incearca sa fie o dema urmasa a lui Petru. Piata Palatului (Dvortsovaya Ploshchad) este inima intregului oras. Punctul central al ansamblului arhitectural este Palatul de Iarna, o capodopera a barocului rusesc. In acest loc se desfasoara astazi toate festivalurile si evenimentele oficiale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.