Producatorul britanic de sisteme de propulsie Rolls Royce intentioneaza sa colaboreze cu societati romanesti pentru constructia de nave maritime de aprovizionare, vase militare de patrulare si dezvoltarea de noi motoare pentru industria aeronautica.<
Producatorul britanic de sisteme de propulsie Rolls Royce intentioneaza sa colaboreze cu societati romanesti pentru constructia de nave maritime de aprovizionare, vase militare de patrulare si dezvoltarea de noi motoare pentru industria aeronautica.
"In ciuda colaborarii indelungate cu unele societati romanesti, nu am avut o prezenta continua pe aceasta piata, asa ca avem nevoie de garantia autoritatilor romane, care ne vor indica directia in care este bine sa mergem", a declarat Peter Dunn, directorul de vanzari din cadrul diviziei navale europene a Rolls Royce.
Reprezentantul Rolls Royce a mai aratat ca au avut loc unele discutii cu comandantul Marinei Militare in vederea identificarii posibilitatilor de innoire a sistemelor de propulsie care echipeaza flota militara, respectiv a constructiei de vase de patrulare pentru paza de coasta.
Compania intentioneaza, de asemenea, sa produca noi propulsoare pentru industria aeronautica, in special pentru cea de aparare, un prim proiect vizand avioanele de vanatoare-antrenament IAR-93 si IAR-99.
Rolls Royce colaboreaza deja cu santierul Damen din Galati pentru proiectarea anumitor modele de nave.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.