Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ieri ca vrea ca echipa sa sa invinga gruparea lituaniana FK Vetra Vilnius in primul tur al Cupei UEFA-Intertoto, pentru a putea juca cu Athletic Bilbao in turul urmator. Muresan a precizat ca echip
Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ieri ca vrea ca echipa sa sa invinga gruparea lituaniana FK Vetra Vilnius in primul tur al Cupei UEFA-Intertoto, pentru a putea juca cu Athletic Bilbao in turul urmator. Muresan a precizat ca echipa ardeleana va avea o misiune dificila in dubla mansa cu FK Vetra Vilnius din primul tur. "Am fost avertizat ca lituanienii sunt foarte puternici, bataiosi si ca stau excelent la capitolul fizic. Trebuie neaparat sa-i luam in serios", a spus Muresan. CFR Cluj va juca primul meci cu FK Vetra pe teren propriu, pe 18 sau 19 iunie, iar returul este programat la Vilnius, pe 25 sau 26 iunie. Ieri, cotidianul spaniol "As" a facut o scurta analiza a celor doua echipe. Despre CFR Cluj, "As" scrie ca are un lot fara nume cunoscute, dar din care fac parte cativa jucatori din Balcani. In plus, "As" mentioneaza ca pata de culoare a lotului este data de venezueleanul Ruiz, portarul de rezerva al lui CFR. "As" incheie spunand ca orasul Cluj este capitala Transilvaniei, tinut al Contelui Dracula si o buna destinatie turistica.
Carstea nu va merge la Nicosia
Antrenorul Constantin Carstea nu va sta pe banca tehnica la partida pe Gloria Bistrita, a doua echipa romaneasca prezenta in Cupa UEFA-Intertoto, o va sustine, in deplasare, cu Olympiakos Nicosia, in primul tur, deoarece chiar in ziua partidei va sustine examen la Scoala de Antrenori pentru obtinerea licentei PRO. La meciul cu Olympiakos Nicosia, echipa va fi condusa de "secundul" Ioan Balaur. Managerul general al gruparii bistritene, Ioan Horoba, a mai spus ca nu are informatii despre viitoarea adversara, urmand sa apeleze la fostul jucator al Gloriei, Adrian Falub, care a evoluat o vreme si in Cipru. Pentru a obtine mai multe date, Horoba nu exclude posibilitatea de a-l contacta si pe fostul jucator al lui CFR Cluj, Petru Emil Mazurachis, care, in prezent, antreneaza o echipa din Cipru. Din lotul pentru meciul cu Olympiakos Nicosia nu vor lipsi Campeanu, Coroian si Minteuan, jucatori care sunt doriti de CFR Cluj. Horoba a precizat ca, in cazul ultimilor doi, clauzele contractuale permit gruparii bistritene sa nu accepte plecarea acestora la CFR Cluj. In cazul lui Campeanu, se va lua in discutie o posibila plecare abia dupa primul tur. "Nu stim inca valoarea totala a deplasarii. Inca mai discutam despre posibilitatea ca ei sa ne cazeze acolo, iar noi sa le facem acelasi serviciu cand vin aici", a mai spus Horoba. In cazul calificarii, Gloria va juca in turul al doilea cu invingatoarea "dublei" dintre NK Slaven Koprivnica (Croatia) si NK Ptuj (Slovenia). (MCZ)
//
Capitanul giulestenilor crede ca echipa sa putea castiga titlul daca ar fi evitat cateva greseli
Vasile Maftei a declarat ca Rapid ar fi meritat mai mult decat locul doi sau trei in aceasta editie a campionatului. "Trofeul ar fi fost bine sa stea pe masa in Regie, pentru ca noi meritam mai mult decat un loc 2 sau 3 in acest campionat, dar din pacate am facut greseli. Eu cred ca acest campionat l-a pierdut Rapid si nu l-a castigat Steaua sau altcineva", a spus Maftei. Acesta considera ca meciul FC Arges - Dinamo, din ultima etapa a Diviziei A, se va disputa corect. "Tinand cont de prima oferita de Gigi Becali, daca as fi jucator la FC Arges mi-as apara corect sansele", a spus Maftei. Referitor la meciul Sportul Studentesc - Rapid, Maftei a declarat ca nu ii este teama de echipa pregatita de Dan Petrescu, dar a apreciat ca va fi un meci dificil. Capitanul din Giulesti a comentat, de asemenea, situatia echipei nationale, dupa infrangerea din meciul cu Olanda. "Aceasta ratare este dezastruoasa, dar sa fiu sincer nu am avut multe ocazii in meciul cu Olanda. Calificarea este pierduta, este deja grav, dar trebuie sa mergem mai departe. Oricum, calificarea nu s-a pierdut acum, ci mult mai devreme. In meciul cu Olanda a fost doar ultima sansa de a ne mai califica. Nu se poate spune ca este o generatie ratata de jucatori", a precizat jucatorul rapidist. Referitor la afirmatia patronului stelist Gigi Becali, care a spus ca prin investitiile pe care le va face la Steaua, va salva echipa nationala a Romaniei, Maftei a spus: "Joaca Gigi Becali? Oricine poate sa spuna ca salveaza echipa nationala, si eu pot sa salvez nationala. Singurul care poate este Piturca, in functie de cum face selectia pentru urmatoarele preliminarii". Intrebat ce trebuie schimbat in fotbalul romanesc, Maftei a raspuns: "Poate ar trebui schimbata mentalitatea jucatorilor, care a avut de suferit. Trebuie sa facem mai multe sacrificii, pentru ca perspective sunt". Altfel, Maftei crede ca Hagi ar fi o solutie buna pentru Steaua, dar spune ca jucatorilor rapidisti nu le va fi frica de "Rege" in cazul in care acesta va sta pe banca tehnica a gruparii din Ghencea. "Daca era in teren poate, dar de pe margine nu ne este frica de Hagi la Steaua", a spus Maftei. (MCZ)
//
Pe undeva e de-a dreptul de inteles revolta lui Daniel Pancu si a unora din coechipierii sai de echipa nationala atunci cand Mircea Lucescu a afirmat in timpul unei emisiuni de televiziune ca poreclitul Pancone ar fi baiat bun de felul lui, dar asta numai pana da de bauturi, mai precis de cele alcoolice, licori care pare-se i-ar influenta decisiv randamentul din ultimul timp. Dezvaluirea tatalui lui Razvan nu reprezenta o noutate pentru nimeni, mai ales "pour les connaisseurs", cum se spune in breasla, tocmai de aceea afirmatia lui Luce a fost perceputa, nu fara oarecare doza de dreptate, ca o noua proba de mojicie si ranchiuna patologica a celui caruia probata valoare de antrenor ar fi trebuit sa-i asigure si un caracter pe masura. Ne referim in primul rand la faptul ca Lucescu s-a trezit sa faca respectivele afirmatii in preziua importantului meci cu Olanda de la Rotterdam, apoi la detaliul deloc insignifiant ca s-a gasit sa-l incrimineze pe jucatorul care vara trecuta s-a abtinut sa-l urmeze la Sahtior Donetk. Mai mult decat atat, actualul angajat al lui Rinat Ahmetov nu s-a abtinut sa recurga si la o intriga absolut specifica, spunand ca Pancu si-a justificat refuzul pe motiv ca s-ar fi simtit ofensat sa fie coleg cu romanul Daniel Florea. Vorba lui Cornel Dinu, "cu Mircea se intampla ceva".
Apropo de perpetuul angajat de la Dinamo, acesta a fost de-a lungul celei mai importante parti a vietii sale un asiduu si deloc ipocrit ori camuflat consumator de bauturi alcoolice, chiar si astazi acesta pastrandu-si bunul obicei de a frecventa cu obstinatie sanctuarele lui Bachus, de data aceasta doar pentru a monitoriza sarguinta epigonilor sai, pozitie din care vede si baga la cap multe, insa pe acesta nu l-a auzit nimeni vreodata spunand de cineva ca l-a vazut beat prin vreo carciuma, si slava Domnului ca ar avea pe unde sa o popularizeze, intrucat se stie ca iti este si teama sa deschizi televizorul de teama sa nu dai peste el. E si asta un fel de deontologie, nu-i asa? Pe cand Lucescu... Insa mitocania cea mai mare este ca dintre fostii sai elevi aflati in prezent in echipa nationala nu Pancu reprezenta cel mai ingrijorator caz din punctul de vedere al dipsomaniei, ci un altul, care evolueaza pe un post pentru acoperirea caruia consumul de alcool este absolut contraindicat, deoarece se stie ca acesta afecteaza in primul rand reflexele.
E mai mult decat evident ca nu Pancu, ci Lucescu a iesit sifonat din aceasta barfa de prost gust, mai ales ca daca ar fi posedat inteligenta si diplomatia pe care singur si le atesteaza paraciosul din Donetk ar fi putut sa spuna altceva fara a pica intr-o postura atat de detestabila si fara a fi acuzat de cineva de crasa lipsa de modestie. Ar fi putut vorbi, de exemplu, despre faptul ca cele doua varfuri de cariera ale fotbalistului originar din Iasi s-au inregistrat exact atunci cand acesta era pregatit de el, de marele Mircea Lucescu, la Rapid si Besiktas. In Serie B, Pancone nu numai ca a retrogradat cu Cesena, dar a avut mai putine realizari decat greoiul Mihai Baicu la Cittadella ori penibilul Adi Mihalcea la Genoa, pe cand in perioada in care era indrumat de Luce la Besiktas se afla pe lista de achizitii, fie ea si provizorie, a celor de la Valencia sau Chelsea. Iar astea nu pot fi numite coincidente, intrucat multi alti fosti jucatori ai lui Lucescu au inregistrat cam aceleasi fluctuatii de forma in functie de momentul in care acesta se afla sau nu pe banca tehnica. Astfel ca nici de aceasta data Il Luce n-a ratat ocazia de a deveni penibil, desi nimeni nu i-o ridicase la fileu, precum in alte conjuncturi. Pacat de el!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.