Ambasadorul Wilfried Gruber i-a primit, ieri, la resedinta sa pe fosti bursieri ai Fundatiei Alexander von Humboldt, ai Serviciului German pentru Schimburi Academice (DAAD) si ai altor institutii.
Potrivit comunicatului emis de Ambasada Republ
Ambasadorul Wilfried Gruber i-a primit, ieri, la resedinta sa pe fosti bursieri ai Fundatiei Alexander von Humboldt, ai Serviciului German pentru Schimburi Academice (DAAD) si ai altor institutii.
Potrivit comunicatului emis de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti, la intalnire au fost invitati aproximativ 400 de oaspeti care au fost in Germania in cadrul burselor de studiu si cercetare.
Bursieri renumiti sunt, printre altii, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, fostul consilier prezidential si fost ministru de Externe, prof. Andrei Plesu, precum si presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici.
Bursierii Fundatiei Humboldt si cei ai DAAD sunt de multi ani reprezentanti eminenti ai schimbului cultural intre Germania si Romania.
DAAD promoveaza anual in cadrul diferitelor programe peste 800 de romani prin stagii in Germania. Acest schimb personal este completat prin aproximativ 200 de parteneriate ale facultatilor si universitatilor germane si romane.
O caracteristica deosebita a schimbului stiintific este contactul cu bursierii si dupa intoarcerea lor din Germania. Pe aceasta baza s-au dezvoltat numeroase parteneriate si prietenii.
Fundatia Alexander von Humboldt a fost infiintata pentru promovarea cooperarii internationale in domeniul cercetarii, creata de Republica Federala Germania. Ea faciliteaza cercetatorilor straini cu inalta calificare stagii de cercetare de lunga durata in Germania si sprijina legaturile stiintifice si culturale rezultate din aceasta. Fundatia promoveaza o retea activa de cercetatori in intreaga lume.
Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) este o institutie comuna a universitatilor germane. Ea promoveaza relatiile internationale ale universitatilor germane cu strainatatea prin schimbul de studenti si cercetatori si prin programe si proiecte internationale.
DAAD intretine o retea mondiala de birouri, de uniuni ale profesorilor si bursierilor si ofera informatii si consultanta locala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.