Rusia si China au semnat, pe 2 iunie, la Vladivostok, un acord definitiv cu privire la traseul partii orientale a frontierei lor, punand astfel capat celor 40 de ani de negocieri. Ministrul Afacerilor Externe ruse, Serghei Lavrov (foto), si omologul
Rusia si China au semnat, pe 2 iunie, la Vladivostok, un acord definitiv cu privire la traseul partii orientale a frontierei lor, punand astfel capat celor 40 de ani de negocieri. Ministrul Afacerilor Externe ruse, Serghei Lavrov (foto), si omologul sau chinez, Li Zhaoxing, au semnat acordul care vizeaza doua procente din cei aproape 4300 de kilometri de frontiera ruso-chineza, care trece prin cateva insule din regiunea Habarovsk. "Suntem foarte multumiti ca am trecut documentele de ratificare prin parlamentele noastre. Acest lucru pune capat unui lung proces de negociere", a declarat Lavrov. La randul sau, ministrul chinez a subliniat importanta zilei: "Sa va amintiti mereu de aceasta zi de 2 iunie 2005". Cei doi ministri au stabilit, pentru aceasta vara, si o vizita in Rusia a presedintelui chinez Hu Jintao.
La Vladivostok a fost prezent si ministrul Afacerilor Externe din India. In timpul unei reuniuni, China, Rusia si India si-au afirmat intentia de a lupta pentru stabilitatea si securitatea din regiunea lor dar si pentru castigarea unei mai mari importante pe scena internationala. De asemenea, cei trei ministri au luat decizia relansarii legaturilor economice, mai ales in sectorul aprovizionarii cu hidrocarburi, in care Rusia este unul dintre principalii furnizori la nivel mondial iar China si India sunt consumatori cu nevoi aflate in continua crestere. "Am decis sa dezvoltam relatii concrete intre cele trei tari ale noastre in lupta impotriva noilor amenintari, a terorismului, traficului de droguri si a altor forme de criminalitate internationala", a declarat Serghei Lavrov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.