Dupa lansarea apelului video si a serviciilor de date Connex Mobile Connect, compania Mobifon a continuat, ieri, completarea ofertelor sale bazate pe tehnologia 3G, prin introducerea "primului portal mobil 3G din Romania", intitulat "Play". Acesta es
Dupa lansarea apelului video si a serviciilor de date Connex Mobile Connect, compania Mobifon a continuat, ieri, completarea ofertelor sale bazate pe tehnologia 3G, prin introducerea "primului portal mobil 3G din Romania", intitulat "Play". Acesta este accesibil atat pentru clientii care dispun de terminale si abonamente 3G, cat si pentru cei GSM, oferind mai multe servicii si aplicatii - televiziune, muzica, jocuri, videoclipuri, divertisment, sport, stiri si mesaje.
Avantajati vor fi, desigur, clientii 3G, care beneficiaza de o viteza de transfer a datelor de zece ori mai mare decat cea furnizata de tehnologia GPRS si de patru ori mai mare decat cea EDGE. Continutul digital este asigurat atat din surse interne, cat si internationale, muzica, clipurile video si imaginile avandu-i drept protagonisti pe diversi actori si cantareti, de la Toma Caragiu si Alexandru Arsinel pana la Cargo, Loredana, Krypton, Depeche Mode si Kylie Minogue.
Connex ofera acces la Play fie contra unui abonament lunar de 3$, cu un trafic inclus de 100 MB, fie prin plata transferului, contra unei taxe de 0,30$ per MB transferat. Connex sustine ca a pregatit portalul ca la carte, avand in vedere experientele altor operatori din strainatate, acesta fiind, de exemplu, motivul pentru care doritorii vor plati 2,50$ pentru un videoclip muzical insa nu vor vedea decat o selectie de 34 de secunde din intregul filmulet. Toate filmuletele sau clipurile muzicale accesate sunt salvate automat in telefon, astfel incat acestea pot fi pastrate fie in memoria aparatului, fie transferate pe PC.
Deocamdata, utilizatorii Connex 3G nu pot urmari in direct de pe telefon decat Realitatea TV, insa in viitor acest lucru s-ar putea schimba.
Declaratia ii apartine directorului de Relatii publice Connex, Lidia Solomon, care a raspuns astfel unei intrebari a "Curierului national", privind eventualitatea ca abonatii companiei sa perceapa oferta de televiziune mobila a Mobifon drept mult mai putin variata decat cea a Orange Romania, in momentul in care operatorul concurent va lansa si serviciile 3G, eliminand astfel handicapul vitezei de transfer asigurate de tehnologia EDGE.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.