Analistul politic Silviu Brucan, membru al fostului Consiliu al Frontului Salvarii Nationale, s-a prezentat, ieri, la sediul Parchetului Militar, pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind evenimentele din decembrie 1989,reexaminat la cererea un
Analistul politic Silviu Brucan, membru al fostului Consiliu al Frontului Salvarii Nationale, s-a prezentat, ieri, la sediul Parchetului Militar, pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind evenimentele din decembrie 1989,reexaminat la cererea unor organizatii de revolutionari.
La 1 martie, generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu a fost pus oficial sub acuzare pentru complicitate si instigare la omor si instigare la vatamare corporala.
Pana acum, in acest dosar au mai fost audiati fostul presedinte Ion Iliescu, generalul (r) Iulian Vlad (fost sef al Departamentului Securitatii Statului), Virgil Magureanu (fostul sef al Serviciului Roman de Informatii), Dumitru Mazilu (fost vicepresedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale) si senatorul Mihai Lupoi (fost membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale).
Reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti au solicitat, la sfarsitul anului trecut, conducerii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reexaminarea unor dosare privind Revolutia din '89, cauze care nu au fost inaintate instantelor. Atunci, Ministerul Public informa ca Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti a depus si o cerere in acest sens la Sectia Parchetelor Militare, precum si doua casete inregistrate in timpul Revolutiei, in Capitala. In urma acestor discutii, conducerea Ministerului Public a dispus ca doi procurori din cadrul Sectiei Parchetelor Militare "sa verifice cauzele in discutie si sa dispuna masurile legale".
Evenimentele petrecute in decembrie 1989 au fost cercetate de procurori in mai multe dosare. Printre acestea, in perioada 1996-2000, la Sectia Parchetelor Militare a fost constituit un dosar in care s-au declansat cercetari in legatura cu uciderea a 86 de persoane, la Televiziune, precum si cu evenimentele de la sediul Radiodifuziunii, din decembrie 1989.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.