Cu ocazia participarii delegatiei romane la lucrarile celei de a 93-a sesiuni a Conferintei Internationale a Muncii, la Geneva, Romania a fost aleasa, pentru o perioada de cinci ani, membru cu drepturi depline al Consiliului de Administratie al Birou
Cu ocazia participarii delegatiei romane la lucrarile celei de a 93-a sesiuni a Conferintei Internationale a Muncii, la Geneva, Romania a fost aleasa, pentru o perioada de cinci ani, membru cu drepturi depline al Consiliului de Administratie al Biroului International al Muncii.
Consiliul de Administratie este organismul executiv al Biroului International al Muncii si se intruneste de trei ori pe an. Acesta alege directorul general, supervizeaza activitatea BIM si a directorului general, adopta proiectul de program si bugetul care vor fi supuse conferintei, stabileste ordinea de zi a conferintei si asigura pregatirea acesteia. De asemenea, Consiliul indeplineste procedurile constitutionale referitoare la aplicarea conventiilor ratificate, autorizeaza participarea ONG-urilor la conferinta si la alte reuniuni ale OIM, adopta ordinea de zi si, dupa caz, componenta reuniunilor regionale, sectoriale si de experti. Lucrarile Consiliului de Administratie se desfasoara in comisii tehnice de specialitate (fiecare comisie isi desfasoara activitatea dupa o ordine de zi, analizand fiecare chestiune inscrisa pe ordinea de zi si inaintand spre decizia Consiliului de Administratie diferite propuneri) si in plen - pentru adoptarea propunerilor comisiilor de specialitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.