Reducerea cererii mondiale a afectat, in luna aprilie, producatorii germani, ca urmare a scaderii considerabile a comenzilor externe, diminuand estimarile autoritatilor privind evolutia economica in al doilea trimestru in statul a carei economii depi
Reducerea cererii mondiale a afectat, in luna aprilie, producatorii germani, ca urmare a scaderii considerabile a comenzilor externe, diminuand estimarile autoritatilor privind evolutia economica in al doilea trimestru in statul a carei economii depinde de exporturi, transmite Mediafax.
Datele preliminarii publicate luni de Ministerul Economiei au aratat ca numarul total de comenzi a scazut cu 2,9 la suta fata de luna martie, depasind cele mai pesimiste estimari ale analistilor care anuntasera ca reducerea va fi de 0,9 la suta. Conform raportului inaintat de oficialii germani, comenzile interne au scazut cu 0,6 procente, iar cele externe cu 5,2 procente. Nivelul din luna aprilie reprezinta a treia scadere consecutiva din ultimele luni si cea mai importanta diminuare din luna ianuarie pana in prezent. Comenzile au fost cu 0,7 la suta mai reduse fata de perioada similara a anului trecut. Analistii considera ca rezultatele slabe au majorat riscul privind incetinirea ritmului de dezvoltare economica din al doilea trimestru al anului, in contradictie cu situatia din primele trei luni. Deprecierea recenta a monedei europene fata de dolar ar putea favoriza, insa, cresterea cererii pentru marfurile germane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.