Compania americana ProLogis a anuntat ca va achizitiona grupul Catellus Development pentru suma de 3,6 miliarde de dolari, creand cel mai mare fond american de investitii
imobiliare, ce se va concentra pe tranzactiile cu depozite si spatii de
Compania americana ProLogis a anuntat ca va achizitiona grupul Catellus Development pentru suma de 3,6 miliarde de dolari, creand cel mai mare fond american de investitii
imobiliare, ce se va concentra pe tranzactiile cu depozite si spatii de distributie, transmite Mediafax.
Conform intelegerii, actionarii Catellus vor avea posibilitatea de a primi fie 33,81 dolari pe actiune, in numerar, fie o cota de 0,822 actiuni ProLogis pentru fiecare titlu Catellus.
Acordul prevede achizitionarea a 65 la suta din participatiile Catellus sub forma de numerar, restul de 35 la suta fiind preschimbate pentru titluri ProLogis.
Reprezentantii celor doua companii au fixat suma de 1,255 miliarde de dolari pentru plata in numerar si un numar de 56,7 milioane de actiuni ProLogis pentru acordarea de compensatii investitorilor Catellus. Preluarea titlurilor de catre actionarii companiei achizitionate va fi scutita de plata impozitelor. Oficialii ProLogis au precizat ca pretul acordat este mai mare cu 16 procente fata de nivelul de 29,24 dolari pe actiuni la care au fost tranzactionate, vineri, titlurile Catellus la inchiderea bursei din New York. Grupul rezultat in urma tranzactiei va avea cea mai extinsa retea de spatii de distributie, cu peste 107 milioane de metri patrati in aproximativ 2.250 de unitati detinute, controlate sau in constructie in 75 de state din America de Nord, Europa si Asia, conform datelor furnizate de ProLogis. De asemenea, compania va detine peste 30 de milioane de metri patrati de suprafata de constructie pe pietele pe care este prezenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.