Ofiterul de Crima Organizata care, la sfarsitul anului trecut, a accidentat mortal un tanar de 18 ani din Cluj, a fost trimis ieri in judecata de magistratii Parchetului Curtii de Apelpentru omor din culpa.
Potrivit rechizitoriului, la data de
Ofiterul de Crima Organizata care, la sfarsitul anului trecut, a accidentat mortal un tanar de 18 ani din Cluj, a fost trimis ieri in judecata de magistratii Parchetului Curtii de Apelpentru omor din culpa.
Potrivit rechizitoriului, la data de 16 decembrie 2004, inspectorul de politie Ovidiu Miclaus, ofiter in cadrul Centrului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj, aflat la volanul unui autoturism Dacia, a pierdut controlul masinii si a intrat intr-un autoturism Matiz, condus regulamentar de Lorand Sebestyen (18 ani), care a murit in urma impactului.
Procesul ofiterului a inceput cu o amanare ceruta de inculpat pentru angajarea unui avocat, urmatorul termen de judecata fiind stabilit pentru inceputul lunii iulie.
Parintii tanarului accidentat mortal, Gheorghe si Edita Sebestyen, s-au constituit parte civila in proces si ii cer politistului daune in valoare totala de 25.000 de euro, la care se adauga cheltuielile suportate pentru funeraliile fiului lor. Dosarul a fost trimis instantei la aproape sase luni de la producerea accidentui, cercetarile fiind intarziate din cauza obiectiilor ridicate de Miclaus privind expertiza tehnica a autoturismului.
"Inspectorul Ovidiu Miclaus este suspendat de cand a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui. N-a lucrat deloc de atunci si, in plus, nu este recuperat fizic", a declarat seful CZCCOA Cluj, comisarul-sef Toma Rus.
Accidentul s-a produs in timp ce inspectorul Ovidiu Miclaus (28 de ani) si colega sa, subinspectorul Anca Gabriela Turcasu (25 de ani), se aflau in misiune de serviciu, fiind trimisi la Turda sa verifice o farmacie pentru acordarea autorizatiei de functionare. In jurul orei 12,00, intr-o curba de la iesirea din localitatea Valcele, Miclaus a pierdut controlul autoturismului Dacia pe care-l conducea, masina izbindu-se frontal cu un Matiz, condus regulamentar, care venea din sens opus.
In urma impactului, soferul Matizului, Lorand Sebestyen, a murit, iar cei doi politisti au suferit leziuni grave. Politistii de la Circulatie au stabilit ca principala cauza a producerii accidentului a fost viteza prea mare, expertiza ulterioara relevand ca masina condusa de Miclaus circula cu 111 kilometri pe ora. Lorand Sebestyen era elev in clasa a XI-a la Liceul "Gheorghe Baritiu" din Cluj-Napoca si primise autoturismul cadou de la parintii lui. "Avea carnet din aprilie si a facut 25.000 de kilometri fara sa aiba nici un accident", spune tatal lui Lorand.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.