Senatorul PSD, Antonie Iorgovan vrea ca toate persoanele din partid asupra carora planeaza suspiciunea dobandirii ilegale a averii sa-si declare toate veniturile din 1990 incoace, dar si impozitele aferente. El a mentionat ca va face o astfel de prop
Senatorul PSD, Antonie Iorgovan vrea ca toate persoanele din partid asupra carora planeaza suspiciunea dobandirii ilegale a averii sa-si declare toate veniturile din 1990 incoace, dar si impozitele aferente. El a mentionat ca va face o astfel de propunere astazi, in cadrul sedintei Comisiei pentru integritate morala a PSD. Desi, initial, a spus ca toti membrii trebuie sa-si declare veniturile, ulterior Iorgovan si-a nuantat propunerea dupa ce a fost intrebat daca si Ion Iliescu ar trebui sa fie supus aceluiasi regim. Prin urmare, Iorgovan a explicat ca astfel de declaratii vor fi cerute doar persoanelor "susceptibile de acumulare ilegala de avere". "Dvs. vreti sa ajungeti in derizoriu", le-a reprosat Iorgovan ziaristilor cand acestia au facut trimitere la Ion Iliescu. Iorgovan s-a aratat deranjat si cand a fost intrebat daca crede cu adevarat ca o asemenea initiativa poate fi pusa in practica. "Nu se pune in aplicare, inseamna ca eu am vazut lucrurile intr-o maniera idilica. Dar dati-mi voie sa raman in sfera mea", a raspuns Iorgovan. El a revenit si asupra motivelor care l-au facut pe Ion Iliescu sa se razgandeasca si sa pastreze sefia grupului senatorial al PSD. "N-a fost asa usor sa-l convingem sa nu-si dea demisia", a spus senatorul PSD. Intrebat daca Iliescu a dat intr-adevar nume de persoane de care partidul ar trebui sa se descotoroseasca, Iorgovan a declarat: "Numele au fost prezentate anterior discutiei de luni cu Ion Iliescu. El a spus atunci ca anumite persoane care au incalcat statutul si legile - persoane inclusiv din conducerea partidului - ar trebui sa plece din PSD", a spus Iorgovan. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.