Executivul francez a vandut 152 de milioane de actiuni, respectiv 6,2% din capitalul France Telecom, pentru o suma de circa 3,4 miliarde de euro (4,17 miliarde de dolari), a anuntat marti Reuters, citat de Mediafax. Dupa aceasta tranzactie, statul m
Executivul francez a vandut 152 de milioane de actiuni, respectiv 6,2% din capitalul France Telecom, pentru o suma de circa 3,4 miliarde de euro (4,17 miliarde de dolari), a anuntat marti Reuters, citat de Mediafax. Dupa aceasta tranzactie, statul mai detine 34,9% din actiunile companiei de telecomunicatii. Surse apropiate vanzarii au spus ca rezultatul acesteia este dezamagitor, o parte din titlurile oferite ramanand nevandute. "Cererea a fost slaba din cauza pretului initial prea mare si a atitudinii prevazatoare a fondurilor de investitii", au precizat sursele. Masura initiata de noul Guvern francez este o incercare de a obtine fonduri necesare noilor eforturi de combatere a somajului, precum si castigare de timp pentru controversatele privatizari din sectorul energiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.