Ratele dobanzilor din zona euro sunt la un nivel adecvat in prezent, dar o reducere ar putea fi necesara in al treilea trimestru, in cazul in care cresterea economica nu va reveni la o valoare acceptabila, a declarat directorul pentru Europa al FMI,
Ratele dobanzilor din zona euro sunt la un nivel adecvat in prezent, dar o reducere ar putea fi necesara in al treilea trimestru, in cazul in care cresterea economica nu va reveni la o valoare acceptabila, a declarat directorul pentru Europa al FMI, Michael Deppler, transmite Mediafax.
Deppler a mai spus ca previziunile Fondului Monetar International privind cursul de schimb al euro, de 1,2-1,3 dolari, s-au dovedit in linii mari corecte. Declaratiile reprezentantului FMI survin unui raport al Fondului care sustine ca reducerea ratelor dobanzilor in zona euro va fi necesara, in cazul in care situatia economica din regiune va ramane nefavorabila sau euro va creste.
"Avand in vedere nivelul preturilor si situatia nesigura, mentinerea ratelor dobanzilor la nivelul actual este corecta, dar ar putea fi necesara o reducere", se arata intr-un comunicat al FMI.
Pentru moment, presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a exclus o diminuare a dobanzii de referinta afirmand ca banca va analiza cu atentie toate datele, dar nu pregateste o reducere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.