Presedintele Rezervelor Federale Americane (FED), Alan Greenspan, adresandu-se, prin satelit, participantilor la reuniunea internationala bancara ce are loc in capitala Chinei, s-a alaturat - cu greutatea functiei pe care o detine - corului celor car
Presedintele Rezervelor Federale Americane (FED), Alan Greenspan, adresandu-se, prin satelit, participantilor la reuniunea internationala bancara ce are loc in capitala Chinei, s-a alaturat - cu greutatea functiei pe care o detine - corului celor care au insistat ca Beijingul sa-si liberalizeze yuanul. Oficialul american, citat de BBC, a atras din nou atentia Chinei ca mentinerea artificiala a yuanului sub valoarea de schimb a pietei reale, acordand un temporar avantaj exportatorilor chinezi, nu este in interesul economiei chineze, intrucat incurajeaza ineficienta. El a tinut sa sublinieze ca liberalizarea ratei de schimb a yuanului ar fi mai degraba in avantajul Chinei, al flexibilizarii structurii economiei sale, proces favorabil integrarii cat mai mult si mai rapid in economia mondiala.
Concret, Greenspan a atras atentia Beijingului ca, mentinand yuanul la o rata de schimb fixa fata de dolarul american, va fi nevoit sa cumpere mari cantitati de dolari, lucru pe care nu-l va putea face la infinit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.