Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a incheiat, ieri, cu firmele Wiebe (Germania), Poldmir (Israel), Diekat si Athena (Grecia) cinci contracte in valoare totala de 24 de milioane de euro pentru modernizarea statiilor de cale ferata din Craiova, T
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a incheiat, ieri, cu firmele Wiebe (Germania), Poldmir (Israel), Diekat si Athena (Grecia) cinci contracte in valoare totala de 24 de milioane de euro pentru modernizarea statiilor de cale ferata din Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.
Finantarea proiectelor este asigurata printr-un credit acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Compania Diekat va moderniza statiile Cluj-Napoca si Iasi, in timp ce fima Athena va efectua acelasi tip de lucrari la statia Constanta, unde proiectul include si constructia a doua sali de cinematograf.
Firma Wiebe va reabilita gara din Craiova, in timp ce statia Timisoara va fi modernizata de societatea Poldmir.
Lucrarile vor fi initiate in acest an si vor fi definitivate in 2008. Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a declarat, dupa semnarea contractelor, ca proiectul face parte dintr-un program care vizeaza modernizarea a 150 de statii feroviare.
Lucrarile sunt in derulare pentru 16 statii, urmand sa fie finalizate in 2006, iar pentru celelalte ministerul cauta surse de finantare, a spus Dobre.
Totodata, oficialii institutiei negociaza cu Banca Europeana pentru Investitii acordarea unui imprumut pentru modernizarea caii ferate Curtici-Simeria si Campina-Predeal, a mai spus Dobre.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.