Grupul austriac Uniqa a achizitionat, ieri, un pachet de 27 la suta din actiunile Astra Asigurari, al cincilea jucator pe piata interna a asigurarilor generale si de viata, valoarea tranzactiei fiind de 361,7 miliarde lei (circa 10 milioane euro), au
Grupul austriac Uniqa a achizitionat, ieri, un pachet de 27 la suta din actiunile Astra Asigurari, al cincilea jucator pe piata interna a asigurarilor generale si de viata, valoarea tranzactiei fiind de 361,7 miliarde lei (circa 10 milioane euro), au declarat agentiei Mediafax surse din piata de capital.
Uniqa a platit Nova Trade 10 milioane de euro pentru cele 27 de procente din Astra Asigurari.
In urma tranzactiei, actionarul majoritar Nova Trade a ramas cu 67,6705% din actiunile Astra, ceilalti proprietari fiind SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia.
"Am studiat cu atentie piata de asigurari din Romania si optiunile pe care le avem si ne-am decis intr-o prima etapa sa achizitionam un pachet de actiuni Astra. Esential pentru aceasta hotarare a fost, pe langa intentia de a acoperi un minim de 6% din piata Europei Centrale si de Est, potentialul economic si perspectivele de dezvoltare. Ramanem in continuare interesati de alte oportunitati pe care le ofera piata asigurarilor din Romania", a declarat directorul general al grupului Uniqa, Konstantin Klien.
Uniqa este unul dintre cele mai importante grupuri financiare internationale din Europa. Rezultatele anului 2004 arata ca Uniqa a subscris prime in valoare de aproximativ 3,6 miliarde de euro, in crestere cu 19% fata de 2003. Profitul net la sfarsitul anului 2004 s-a ridicat la 101,8 milioane euro, in urcare cu 81,1% fata de decembrie 2003.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.