Mozart si Ibsen
Editia de azi (orele 17.00) a Salonului cultural al UNITER le este dedicata lui Wolfang Amadeus Mozart si lui Henryk Ibsen, care in acest an sunt comemorati pe plan mondial. In cadrul intalnirii de la UNITER, invitatii mo
Mozart si Ibsen
Editia de azi (orele 17.00) a Salonului cultural al UNITER le este dedicata lui Wolfang Amadeus Mozart si lui Henryk Ibsen, care in acest an sunt comemorati pe plan mondial. In cadrul intalnirii de la UNITER, invitatii moderatoarei Sorana Coroama Stanca vor fi ES Leif Arne Ulland, ambasadorul Norvegiei, si ES Ram Mohan, ambasadorul Indiei. Vor mai participa scriitorul George Anca, actorii Janine Stavarache, Stefan Velniciuc si Alexandra Velniciuc, scenografa Hristofenia Cazacu, soprana Ioana Damian Bitere, prof. dr. Crimhilda Cristescu (pianiasta) si violonistul Oliviu Constantinescu. (L.D.)
"Reincantarea lumii"
Tema celei de a XXIII-a editii a Conferintelor Cuvantul este "Reincantarea lumii - de la fizica cuantica la transdisciplinaritate". Va conferentia Basarab Nicolescu (matematician, eseist, cercetator stiintific principal la Centre National de Recherche Scientifique, Paris, membru al Academiei Romane), iar invitati speciali sunt H.-R. Patapievici (fizician, scriitor) si prof. univ. dr. Solomon Marcus (matematician, eseist, membru al Academiei Romane). Conferinta va fi gazduita azi de la orele 18.00, de catre Centrul de Presa al Societatii Romane de Radiodifuziune. (L.D.)
"Bloom" la Anaid
"Dupa postmodernism, dupa afirmatiile ca in arta s-a spus tot sau aproape tot, ori ca in arta nu se mai poate spune nimic, sau aproape nimic, exista, totusi, artisti care au ceva de spus si Ana Maria Micu este unul dintre ei. (...) Conceptul de frumusete in arta a fost si este in ultima vreme perimat, cel putin in ce priveste arta contemporana. Frumusetea poate fi reinterpretata sI interpretabila, se pot scrie tratate si se pot face expozitii, insa 'Bloom' reprezinta o incursiune in virtual, in neant, in locul in care nimeni nu a patruns si unde cu greu se poate ajunge", afirma curatorul Diana Dochia. Lucrarile de arta contemporana al Anei Maria Micu vor fi expuse la Anaid Art Gallery din Bucuresti pana pe 23 martie. Vernisajul este programat pentru aceasta seara (23 februarie), la orele 19.00. (L.D.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.