Selectionata de rugby a Romaniei a pierdut, duminica, pe teren propriu, scor 19-39 (13-19), meciul test disputat cu echipa Scotiei, pe stadionul Dinamo din Bucuresti. Pentru echipa Romaniei au marcat Sauan (1e) si Dumbrava (1t, 4 l.p.), iar pentru sc
Selectionata de rugby a Romaniei a pierdut, duminica, pe teren propriu, scor 19-39 (13-19), meciul test disputat cu echipa Scotiei, pe stadionul Dinamo din Bucuresti. Pentru echipa Romaniei au marcat Sauan (1e) si Dumbrava (1t, 4 l.p.), iar pentru scotieni au inscris Murray (1e), Paterson (1e, 3t, 1l.p.), Henderson (1e), Lawson (1e), Parks (1e) si Brown (1e). Romania a inceput meciul in urmatoarea componenta: 15. Dumbrava - 14. Sauan, 13. Brezoianu, 12. Vlad, 11. Teodorescu - 10 Curea, 9. Iulian Andrei - 8. Ratiu, 7. Tudori, 6. Corodeanu, 5. Petre, 4. Ursache - 3. Toderasc, 2. Mavrodin, 1. Popescu. Au mai evoluat: 16. Ion Paulica, 17. Zebega, 18. Balan, 19. Oprisor, 20. Sarbu, 21. Dumitru, 22. Ghioc. Antrenorul echipei Scotiei, Mike Hadden, a inceput partida in urmatoarea formula: 15. Paterson - 14. Lamont 13. Di Rollo, 12. Henderson, 11 Lamont - 10. Parks, 9. Blair - 8. Petrie (capitan), 7. Hogg, 6. Brown - 5. Murray, 4. Grimes - 3. Douglas, 2. Lawson, 1. Allan Jacobsen. Rezerve: 16. Hall, 17. Murray, 18. Hamilton, 19. Wilson, 20. Beveridge, 21. Godman, 22. Southwell. Au mai evoluat: 16. Hall, 17. Murray, 18. Hamilton, 19. Wilson, 20. Beveridge, 21. Godman, 22. Southwell. Mavrodin considera ca Romania ar fi putut invinge Scotia. "Baietii au demonstrat ca pot juca un rugby frumos. Avem o echipa tanara, cu care o sa incepem o noua era a rugbyului.
Daca aveam toata echipa de baza in teren, scotienii erau de batut azi. Am inceput bine, dar scotienii si-au intrat in mana, iar noi n-am mai putut face nimic", a declarat jucatorul tricolor. Directorul tehnic al echipei noastre, Robert Antonin, considera ca un rol important in stabilirea scorului final l-a avut cartonasul galben primit de Cezar Petrescu in prima repriza, care a dus la eliminarea lui temporara, pentru zece minute. "Am inceput bine si am condus cu 10-0. Din pacate, oboseala acumulata in turneul din Japonia si-a spus cuvantul.
Daca nu era eliminarea din prima repriza, pe parcursul careia am primit doua eseuri, si acel eseu marcat pe finalul partidei, diferenta era mult mai mica. In orice caz, sunt multumit de cum au jucat baietii si pot spune ca echipa Romaniei are un viitor frumos", a spus Antonin. In pauza meciului, a fost organizat un moment festiv prilejuit de implinirea a 45 de ani de la prima victorie a echipei Romaniei in fata reprezentativei Frantei, partida disputata la Bucuresti, si incheiata cu scorul de 11-5. In cadrul ceremoniei, George Straton a oferit plachete si tricouri ale echipei nationale catorva componenti ai formatiei de atunci a Romaniei. In minutul 60 al meciului, jucatorul scotian Wilson a lovit cu pumnul un rugbyst roman, moment in care scotianul a fost imbrancit de mai multi coechipieri ai celui agresat. Conflictul a fost aplanat de arbitrul englez David Pearson.
La meci a fost prezent si ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quale. Partida cu Scotia a fost primul meci al echipei nationale a Romaniei jucat in nocturna, pe teren propriu. (MCZ)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.