Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a apreciat ca discutiile privind renuntarea la moneda europeana a statelor din zona euro sunt ''absurde", transmite Mediafax. Trichet a subliniat avantajele statutului de membru al zon
Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a apreciat ca discutiile privind renuntarea la moneda europeana a statelor din zona euro sunt ''absurde", transmite Mediafax. Trichet a subliniat avantajele statutului de membru al zonei euro, dupa ce ministrul italian al Muncii, Roberto Maroni, a declarat ca Italia ar trebui sa aiba in vedere readoptarea vechii monede, lira italiana. "Proiectul monedei unice este benefic", a mentionat Trichet, adaugand ca, dupa parerea lui, comentariile lui Maroni sunt "absurde". Oficialul italian face parte din Partidul Liga Nordului, cunoscut pentru convingeriile sale eurosceptice.
Moneda europeana s-a depreciat in raport cu dolarul, ca urmare a opiniilor lui Maroni, alaturi de stirile aparute in presa germana conform carora oficialii financiari din Germania, printre care ministrul Finantelor - Hans Eichel si presedintele Bundesbank - Axel Weber, au discutat, in cadrul unei sedinte, despre un posibil esec a Uniunii Monetare Europene. Trichet a precizat ca BCE este una dintre institutiile care pot impulsiona activitatea economica si ca face tot ce este posibil pentru a asigura un climat favorabil dezvoltarii.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.