Ministerul francez al Finantelor a anuntat scoaterea la vanzare a 6-8 la suta din actiunile France Telecom, tranzactie evaluata la 3,5-4 miliarde de euro, cea mai mare parte a sumei urmand sa fie folosita pentru plata datoriei publice, transmite Medi
Ministerul francez al Finantelor a anuntat scoaterea la vanzare a 6-8 la suta din actiunile France Telecom, tranzactie evaluata la 3,5-4 miliarde de euro, cea mai mare parte a sumei urmand sa fie folosita pentru plata datoriei publice, transmite Mediafax. Oferta Guvernului pentru o parte din capitalul France Telecom, care consta intr-un plasament rapid prin intermediul investitorilor institutionali, survine unei masuri similare, intreprinse in septembrie, care a adus finantelor statului 5,1 miliarde de euro (6,26 miliarde de dolari). Plasamentul celor peste 152,2 milioane de actiuni, la un pret cuprins intre 22,50 - 22,85 de euro pe unitate, va fi realizat de Deutsche Bank, BNP Paribas, Goldman Sachs, Societe Generale si ABN Amro Rothschild. In urma vanzarii, statul va detine, direct si indirect, intre 33-35 la suta din titlurile celui de-al doilea mare operator european de telefonie fixa si mobila, potrivit unui comunicat al Ministerului francez al Finantelor, care a precizat ca statul intentioneaza sa ramana un actionar important al companiei, pe termen mediu. O parte din capitalul obtinut din vanzarea actiunilor France Telecom ar putea fi investit, potrivit ministerului, dar destinatia fondurilor nu a fost stabilita. France Telecom urmeaza sa dezvaluie o noua strategie de dezvoltare la 29 iunie, dupa trei ani de reducere a costurilor. Profitul companiei inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITBA) a crescut cu 3,3 procente in primul trimestru al anului, ajungand la 4,38 de miliarde de euro, pe baza unei cresteri a vanzarilor cu 3,5 la suta, la 11,62 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.