Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Jian, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Sfantu Gheorghe, ca oamenii de afaceri si turistii chinezi vor din partea autoritatilor romane
Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Jian, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Sfantu Gheorghe, ca oamenii de afaceri si turistii chinezi vor din partea autoritatilor romane facilitati in acordarea vizelor.
Ambasadorul considera ca birocratia, din punctul de vedere al acordarii vizelor, este prea mare. El a dat ca exemplu faptul ca, la ultima editie a TIBCO, patru reprezentanti ai unor firme din China au ajuns cu o intarziere de o zi, din cauza ca au primit viza prea tarziu. In prezent, in Romania traiesc circa 4.100 de chinezi, care au investit in mai multe domenii. Conform ambasadorului chinez in Romania, acestia au construit fabrici de prelucrare a lemnului, de tigari, de asamblare a bicicletelor, dar au infiintat si foarte multe societati comerciale. In ceea ce priveste turismul, diplomatul a subliniat ca Romania este o tara de destinatie pentru turistii chinezi.
O data cu dezvoltarea economiei Chinei, din ce in ce mai multi chinezi vin ca turisti in Europa, in special in cea Occidentala, a spus ambasadorul, adaugand ca se spera ca in scurt timp si in Romania sa vina multi turisti din China. Ambasadorul Xu Jian a vizitat, ieri, judetul Covasna, insotind o delegatie, in scopul infiintarii unei filiale a Asociatiei de prietenie romano-chineza, organizatie care numara deja 24 de filiale in tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.