Ion Iliescu va ramane liderul senatorilor PSD cel putin pana in toamna, sustine Antonie Iorgovan. Ieri, o comisie de conciliere, dupa cum a denumit-o Iorgovan, formata din Nicolae Vacaroiu, Adrian Paunescu, Octav Cozmanca, Ion Solcanu si Mircea Geoan
Ion Iliescu va ramane liderul senatorilor PSD cel putin pana in toamna, sustine Antonie Iorgovan. Ieri, o comisie de conciliere, dupa cum a denumit-o Iorgovan, formata din Nicolae Vacaroiu, Adrian Paunescu, Octav Cozmanca, Ion Solcanu si Mircea Geoana a reusit sa-l convinga pe Iliescu sa nu plece deocamdata din partid si sa renunte sa mai paraseasca pozitia de sef al senatorilor pesedisti.
Desi dimineata inca se credea ca Iliescu va parasi acest post, iar Miron Mitrea il si vedea pe Geoana in locul lui, pana la urma pesedistii au reusit sa-l convinga sa ramana in functie.
Pentru a-l retine, pesedistii au promis ca vor curata partidul de unii dintre cei care l-au suparat pe fostul presedinte.
Iorgovan a dezvaluit ca, pana in toamna, Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD, al carei vicepresedinte este, va ancheta persoanele din partid asupra carora exista suspiciuni ca incalca legea.
Nume furnizate chiar de Iliescu, si pe care, a spus Iorgovan, comisia "cu prerogative de politie, parchet, tribunal si servicii secrete" le va ancheta.
"Cei care se simt cu musca pe caciula sa plece singuri din partid pana nu ajungem noi la ei, ca sa ii dam afara", a mai spus Antonie Iorgovan, cunoscut ca unul din "oamenii" lui Iliescu.
"Daca Iliescu nu pleaca azi inseamna ca ne da credit si daca, dupa ce vom face ordine in partid, Ion Iliescu isi mentine pozitia de a pleca inseamna ca am pierdut partida", a mai afirmat Iorgovan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.