Inceputul celei de-a doua saptamani din iunie nu a fost diferit fata de sedintele precedente din aprilie sau mai. Cursul euro a crescut pe fondul aparitiei unor cereri mai consistente venite din partea clientilor unei banci straine, el urcand de la 3
Inceputul celei de-a doua saptamani din iunie nu a fost diferit fata de sedintele precedente din aprilie sau mai. Cursul euro a crescut pe fondul aparitiei unor cereri mai consistente venite din partea clientilor unei banci straine, el urcand de la 3,6135 la 3,6174 lei.
"Dimineata a fost testata o scadere a euro, fiind afisate cotatii de vanzare la 3,6150 lei, dar piata nu s-a miscat, explica evolutia cursului un dealer bancar. Imediat dupa pranz au aparut ordine mai mari de cumparare, euro fiind cumparat in jurul valorii de 3,6210 lei, pentru ca apoi piata sa reintre intr-o stare de moleseala". Dolarul a urcat la randul sau de la 2,9421 la 2,9470 lei, in timp ce paritatea s-a stabilizat pe pietele internationale in jurul valorii de 1,2250 dolari/euro.
Investitorii internationali au inceput sa isi reechilibreze pozitiile dupa recentul raliu al dolarului, cand euro a coborat pana la 1,2160. Ieri, cotatiile au fluctuat intre 1,2218 si 1,2285 dolari, ordinele de cumparare de euro inmultindu-se.
Pe termen mediu se anticipeaza continuarea procesului de apreciere a dolarului, temerile legate de uriasele deficite americane fiind date uitarii in favoarea cresterii economice mai viguroase a SUA.
Status quo-ul din piata este cel mai bine reflectat de pretul unciei de aur, calculat ieri dimineata la Londra la aproape 425 dolari.
Pe piata monetara nu au existat modificari ale dobanzilor interbancare, dupa ce BNR a anuntat pentru aceasta luna o dobanda de referinta de 8 la suta, fata de 7,96 la suta in mai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.