Persoanele cu nevoi speciale si cu diverse grade de handicap isi pot procura prin inchiriere, incepand din aceasta luna, echipamente si accesorii medicale de la un centru special deschis in acest scop de Primaria Sectorului 3 in parteneriat cu Asocia
Persoanele cu nevoi speciale si cu diverse grade de handicap isi pot procura prin inchiriere, incepand din aceasta luna, echipamente si accesorii medicale de la un centru special deschis in acest scop de Primaria Sectorului 3 in parteneriat cu Asociatia Adam - Bucuresti. Prin infiintarea acestui serviciu, autoritatea locala isi propune sa ofere persoanelor cu dizabilitati, in functie de tipul si gradul de handicap, echipamentele necesare asigurarii accesului in mediul fizic, o mai buna interelationare cu cei din jur. Echipamentele pot fi inchiriate de la centrul din strada Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, printr-o simpla solicitare, in schimbul unei cotizatii modice, care variaza intre 60.000 si 120.000 lei/an.
"Ne-am gandit sa venim in sprijinul persoanelor cu nevoi, deoarece multi dintre ei au venituri reduse, iar echipamentele necesare sunt foarte scumpe. Un carucior pentru locomotie costa, de exemplu, cateva sute de euro la valoarea lui reala", a declarat Florin Vasile, directorul Directiei pentru Protectia Copilului. Pentru a putea inchiria un echipament medical este nevoie sa se depuna la sediul centrului o cerere de inchiriere, un certificat de incadrare in grupa de handicap sau un certificat medical, buletinul de identitate. Persoanele pot beneficia imediat de echipamentele solicitate daca acestea se gasesc in depozitul centrului. Centrul de inchiriere functioneaza, conform unui program zilnic, intre orele 11.00 si 13.00.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.